Pondelok 20. 05. 2024 02:25:29 | Meniny má Bernard

Tip na výlet: Rozhľadňa na Bobovci

Vašim plánom na výlety by rozhodne nemala ujsť výnimočná Rozhľadňa na Bobovci. Tá stojí len neďaleko obce Stará Bystrica a týči sa v nadmorskej výške 720 metrov. Výhľad z nej je nezabudnuteľný a vyhliadka je okrem iného vysoká až 16 metrov. To vám a vašej rodine určite dopraje dokonalý zážitok. Krásu rozhľadne na platforme YouTube zmapoval aj Radoslav Záhumenský.

Michal Szentivanyi|8. máj 2024|15:00:03

Zdroj: turisticky.sk

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Lúčanský vodopád a hrad Likava
Čítajte viac >

Rozhľadňa bola podľa portálu turisticky.sk vybudovaná z tradičných prírodných materiálov, čo jej dodáva originalitu. V stavebnej štruktúre tak možno badať kameň a drevo. Všetko sa sprodukovalo podľa projektu architekta Stanislava Mikovčáka.

Zabudnite na to, že to bude len o výhľadoch

To však nie je všetko. Ak ste si totiž mysleli, že vás čakajú len čarokrásne výhľady, tak sa mýlite. Autor projektu si totiž v rozhľadni rozmiestnil aj niekoľko umeleckých diel. Ich tematika sa týka anjelov.

Rozhladna-na-Bobovci-1.jpg Zdroj: turisticky.sk

Ak sa však neviete dočkať aj toľko skloňovaných výhľadov, z veže sa môžete pozrieť na Malú Fatru, Martinské Hole, Veľkú Raču či dokonca na Lysú Horu v Českej republike.

Obrázok-od-Jaroslav-Pitoňák-z-Pixabay2-scaled.jpg Zdroj: turisticky.sk

Ako sa k rozhľadni dostanete?

K rozhľadni sa dá dostať viacerými spôsobmi. Prvá možnosť je ísť od Slovenského orloja, od Rínku svätého Michala z obce Stará Bystrica. V tomto prípade vás navedie značkovaný žltý turistický chodník. Ide o nenáročnú trasu, ktorá vám zaberie najviac jednu hodinu. Ak ste fanúšikom dlhších výletov, využite aj dlhšiu trasu. Tá vedie cez osadu Slezákovci, okolo kaplnky a ďalej po lesnej ceste cez vrch Nocľahy. Nejde o prudké stúpanie a trasa je vhodná aj pre bicykle. Navigovať vás bude žltá značka.

Viac vám už však povie formou videa Radoslav Záhumenský, ktorý na platforme YouTube vystupuje cez kanál MediaRZ:


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Labutie jazierko v Rajeckých Tepliciach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť