Piatok 26. 04. 2024 20:32:25 | Meniny má Jaroslava

Poznáme víťazný tím súťaže Generácia €uro. Finále ovládli študenti zo Sučian

Národná banka Slovenska organizovala v piatok 22. marca národné finále 13. ročníka medzinárodnej stredoškolskej súťaže Generácia €uro. Vyhrali ju nadaní študenti zo Sučian.

Radka Kostánová|26. marec 2024|09:30:03

Zdroj: nbs.sk

Súvisiaci článok
Fantastický úspech študenta z Kysúc. Získal významné ocenenie
Čítajte viac >

V okolí Martina vyrastajú talentovaní ľudia. Svoje zručnosti a vedomosti preukázali študenti z gymnázia v Sučanoch, keď absolútne ovládli finále súťaže Generácia €uro.

Súťaž pre študentov Generácia €uro podľa informácií na oficiálnej webovej stránke prebieha každý rok. Má za úlohu priblížiť študentom stredných škôl význam menovej politiky a jej väzbu na hospodárstvo ako celok. Cieľom súťaže je taktiež rozšíriť povedomie žiakov o Eurosystéme a prehĺbiť ich všeobecné poznatky o svete financií.

Zvíťazil tím študentov „Neviditeľné ruky“

Zástupcovia Národnej banky Slovenska na svojom oficiálnom webe informovali o víťazoch. Súťaž vyhral tím študentov „Neviditeľné ruky“ z Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu, Sučany. Zloženie tímu bolo nasledovné: Samuel Remenár, Karolína Gregorová, Andrej Šusol, Jakub Pekar, Katarína Janšová pod vedením mentorky Tatiany Migovej.

„Druhé miesto obsadili študenti z tímu „Ekvilibriá“ zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej, Bratislava a na treťom mieste sa umiestnili študenti z tímu „The Catchers“ z Gymnázia Jura Hronca, Bratislava. Ďalšie dve miesta obsadili tímy „Maják“ z Gymnázia Jura Hronca, Bratislava a tím „Masaker“ z Gymnázia Viliama Paulínyho-Tótha, Martin. Všetky tímy dostali od Národnej banky Slovenska diplomy a vecné ceny,“ doplnili zástupcovia Národnej banky Slovenska.

ge13-2-1024x683.jpg Zdroj: nbs.sk

Finále súťaže

Študenti v piatok 22. marca prezentovali pred odbornou porotou z Národnej banky Slovenska svoje súťažné práce na tému „Kto a ako stráži naše úspory“. Podľa slov zástupcov banky zvolená téma korešpondovala s aktuálnymi výzvami, ktorým čelia národné centrálne banky v eurozóne a Európsky systém centrálnych bánk.

Dodali, že na 13. ročníku súťaže Generácia €uro sa zúčastnilo rekordných 441 študentských tímov s 2 189 študentami, čo je najviac v histórii súťaže.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Spolupráca Žilinskej univerzity v Žiline a Národnej diaľničnej spoločnosti prinesie inovácie v dopravnom inžinierstve
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť