Piatok 26. 04. 2024 05:07:25 | Meniny má Jaroslava

Fantastický úspech študenta z Kysúc. Získal významné ocenenie

Mimoriadny úspech a originálny zážitok si odniesol študent zo Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste. Zabodoval v celoslovenskom kole súťaže ZENIT v strojárstve.

Radka Kostánová|25. marec 2024|11:45:15

Zdroj: Facebook/Stredná odborná škola strojnícka KNM

Súvisiaci článok
Študenti Spojenej školy v Tvrdošíne preukázali svoje nadanie v súťaži ZENIT (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

V uplynulých dňoch sa konalo celoslovenské kolo súťaže ZENIT. Ide o súťaž, ktorá je zameraná na programovanie, elektroniku a strojárstvo v 8 kategóriách. Názov ZENIT v sebe spája zručnosť, elán, nápaditosť, invenciu a tvorivosť.

Táto súťaž, ako informuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky na svojej webovej stránke, je určená najmä žiakom stredných škôl, stredných odborných škôl a gymnázií. Cieľom súťaže je podpora a vyhľadávanie talentovaných a nadaných žiakov, rozvíjať tvorivé kompetencie žiakov, odborné-teoretické vedomosti v oblasti elektrotechniky a elektronike, programovaní a strojárstve.

Skvelý úspech žiaka z Kysuckého Nového Mesta

Zástupcovia Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste informovali na sociálnej sieti o mimoriadnom úspechu ich žiaka, Mateja Mrmusa.

Z celoslovenského kola súťaže ZENIT v strojárstve si odniesol domov 2. miesto v kategórii "S" - strojové obrábanie kovov. Zároveň sa zaradil medzi slovenskú elitu študentov odborných škôl.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Študenti z Čadce získali vynikajúce výsledky na krajskom kole Zenit
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť