Piatok 03. 05. 2024 11:10:05 | Meniny má Galina, Timea

Cestu v Starej Bystrici čaká rekonštrukcia. Súčasťou prác bude aj oprava problematických mostov

Županka Erika Jurinová podpísala zmluvu k rekonštrukcii úseku cesty II/250 v Starej Bystrici. Spravila tak na základe odsúhlasenia zastupiteľstvom Žilinského samosprávneho kraja. Spomínaný projekt bude realizovaný v rámci cezhraničnej spolupráce Interreg.

Daniel Jurčík|25. apríl 2024|18:00:30

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Zrekonštruované centrum na slovensko-poľskej hranici posilňuje bezpečnosť a spoluprácu
Čítajte viac >

Ako uviedla predsedníčka krajskej samosprávy, časti úseku cesty II/250 v Starej Bystrici splnili podmienky výzvy Interreg. „Sú zaradené do nevyhovujúceho stavu, cesta je do 30 kilometrov od hranice s Poľskom, má pokračovanie do Poľska a podanie projektu podporilo aj hlasovanie septembrového zastupiteľstva v minulom roku," uviedla Jurinová.

Rekonštrukčné práce by sa mali týkať opravy dvoch mostov s rímsami a zábradlím v zlom stave, výmeny starých zvodidiel za bezpečnejšie a nového asfaltu na vozovke. Takisto by malo dôjsť aj k oprave rúrových priepustov a osadeniu zábradlia v ich okolí. Odhadované náklady predstavujú zhruba 1,5 milióna eur.

151596295.png Zdroj: google.com


Súvisiaci článok
Žilinská župa zriadi novú príspevkovú organizáciu na realizáciu SMART projektov. Schválila aj zrušenie Gymnázia na Liptove
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť