Sobota 27. 04. 2024 12:56:36 | Meniny má Jaroslav

Bocianí návrat do Varína: V Národnom parku Malá Fatra sa tešia na tohtoročné prírastky

Po ročnej pauze sa do obce Varín vrátil bocianí pár, aby obsadil svoje hniezdo na záhrade Správy Národného parku Malá Fatra. Zástupcovia parku s radosťou oznámili, že po úspešnom minuloročnom hniezdení a výchove mláďaťa, sa tešia na nové tohtoročné prírastky.

Juliana Krčulová|25. marec 2024|12:45:02

Zdroj: Facebook/Národný park Malá Fatra

Súvisiaci článok
Bociany už môžu priletieť: Na Liptove ich čaká vyčistené hniezdo, ktoré si postavili pred 30-timi rokmi
Čítajte viac >

Zástupcovia Národného parku Malá Fatra sa na sociálnej sieti podelili o milú udalosť. Počas uplynulého víkendu priletel do obce Varín bocianí pár a obsadil hniezdo, ktoré je od roku 2021 umiestnené na záhrade na Správe NP Malá Fatra.

„Kým minulý rok priletel prvý bocian 4. apríla a druhý 13. apríla, tento rok priletel samec aj samica v priebehu uplynulého víkendu. V roku 2023 sa podarilo bocianiemu páru na tomto hniezde úspešne zahniezdiť a vychovať jedno mláďa,“ priblížili zástupcovia parku a dodali, že v sobotu 23. marca taktiež zaznamenali prílet a obsadenie hniezda jedným jedincom bociana bieleho v Párnici. Hniezdo v Mojši je už podľa dostupných informácií rovnako obsadené jedným bocianom.

„Pevne veríme, že sa bude "našim" bocianom dariť a už teraz sa tešíme na tohtoročné prírastky,“ uzavreli zástupcovia Národného parku Malá Fatra na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Zoológovia v Liptovskom Mikuláši sa starajú o dvoch bocianích pacientov Kornela a Barboru
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť