Utorok 16. 04. 2024 00:02:20 | Meniny má Dana, Danica

3 mobilné aplikácie, ktoré vám pomôžu zvýšiť produktivitu

Keď nič nerobíte, nič nepokazíte. Táto múdrosť je pravdivá, no na druhej strane stojí iný výrok. Čím má človek viac aktivít počas dňa, tým je šťastnejší. Je to tak aj u vás? ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|17. máj 2022|12:44:40

Technológie nás obklopujú z každej strany, preto môžete na zvýšenie vašej produktivity využiť jednu z týchto aplikácií.

Forest (Les)

Ak si o sebe myslíte, že ste na sociálnych sieťach naozaj závislí, odučiť sa od nich vám pomôže táto aplikácia najrýchlejšie. Vďaka sústredeniu si totiž môžete vypestovať svoj vlastný les. Funguje jednoducho - keď budete mať pred sebou niečo dôležité, zapnite si túto aplikáciu a odložte mobil. Jej zapnutím zasadíte semienko imaginárneho stromu a čím dlhšie budete bez mobilu, tým bude vyššia šanca na to, že z neho vyrastie veľký strom. Keď však chytíte mobil do rúk a budete si chcieť niečo na internete pozrieť, váš rastúci strom zahynie. Čím viac stromov vám vyrastie, tým väčší bude váš les a rovnako bude aj menšia vaša závislosť.

forest-1.webp FOTO: mojandroid.sk

TickTick

Interaktívny zoznam úloh, s ktorým bude ich plnenie naozaj hračkou. Táto aplikácia vám pomôže zjednodušiť plánovanie, zlepšiť organizovanie a zvýšiť produktivitu. Nie je taká zaujímavá ako aplikácia Forest, no pri tejto je výhodou, že má v sebe zabudovaný časovač. Keď si naplánujete off-line činnosti, ktoré plánujete počas dňa vykonávať (napríklad čítanie, upratovanie, varenie, cvičenie, pobyt na čerstvom vzduchu), môžete si pri nich zapnúť odpočítavanie. Dokým vám mobil neohlási, že je aktivite koniec, nemali by ste ho zobrať do rúk.

TickTickCover.png FOTO: mojandroid.cz

Be focused

Poslednou aplikáciou, ktorú vám chceme priblížiť, je Be focused. Pri začiatkoch je najlepšia, pretože vďaka nej si môžete jednotlivé činnosti a povinnosti rozdeliť na menšie úseky, ktoré popretkávate prestávkami. Dobu trvania jednotlivých úsekov si môžete zvoliť vy, rovnako ako aj dĺžku prestávok. Tento spôsob zvyšovania produktivity je naozaj jednoduchý a efektívny, pretože pomáha udržiavať motiváciu dlhší čas. Zaručene sa vám nestane, že by ste to chceli po jednom dni vzdať.

1200x630wa.png FOTO: apps.apple.com


Súvisiaci článok
100 stavieb Žiliny: Kostol svätého Štefana Kráľa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť