Piatok 13. 09. 2024 05:38:36 | Meniny má Ctibor

Jubilejný koncert Cigánskych Diablov v Žiline: Ako sa im páčilo publikum a kde budú hrať ďalej? (VIDEO)

V posledný novembrový večer sa v sále Domu odborov Žilina ozývali rytmické skladby orchestru Cigánski Diabli pri príležitosti ich jubilejného koncertu. Silvia Šarközi v našom rozhovore prezradila, kto ich na jubilejných koncertoch sprevádza, ako hodnotí žilinské publikum a taktiež, či navštevujú vianočné trhy po rôznych kútoch Slovenska. Hudobníčka a pedagogička pozvala divákov na ich ďalšie koncerty v dvoch mestách Žilinského kraja.

Juliana Krčulová|1. december 2023|12:00:01

Zdroj: Facebook/Cigánski Diabli-Gypsy Devils

Súvisiaci článok
Patrik Sučik zo Snowparadise Veľká Rača Oščadnica: Na zimnú sezónu sme pripravení (VIDEO)
Čítajte viac >

Pod menom Gypsy Devils alebo Cigánski Diabli sa skrýva orchester, ktorý tvorí a hrá nové originálne virtuózne piesne, fúzie a aranžmány plné neobyčajných hudobných kombinácií a ohromného temperamentu.

Hudobný svet obohacujú nielen svojimi vlastnými hudobnými projektmi, ale aj projektmi, ktoré pripravili pre rôzne symfonické a komorné orchestre a iných vynikajúcich umelcov, s ktorými spolupracujú.

Orchester Gypsy Devils – Cigánski Diabli od roku 2007 reprezentuje Slovensko po celom svete. Vystúpil už na všetkých piatich kontinentoch a v 35 štátoch vrátane USA, Austrálie, Kanady, Japonska, Číny, Južnej Kórei, Mexika, Egypta a takmer všetkých európskych krajín. Slovensko zastupoval aj na Letných olympijských hrách 2008 v Londýne, Zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri, na Expo 2008 v Zaragoze a Expo 2010 v Šanghaji.

V posledný tohtoročný novembrový večer zavítali Cigánski Diabli aj do Domu odborov Žilina, kde sa počas celého večera ozývali rytmické skladby orchestru pri príležitosti ich jubilejného koncertu. Silvia Šarközi v našom rozhovore prezradila, kto ich na jubilejných koncertoch sprevádza, ako hodnotí žilinské publikum a taktiež, či navštevujú vianočné trhy po rôznych kútoch Slovenska.

Diváci si majú možnosť vychutnať jubilejný koncert Cigánskych Diablov aj v ďalších dvoch mestách Žilinského kraja. V Dome kultúry Liptovský Mikuláš sa predvedú v stredu 7. februára 2024 o 19:00 hodine a v Dolnom Kubíne vystúpia v piatok 1. marca 2024.


Súvisiaci článok
Drevená strecha na najstaršom žilinskom kostole prechádza postupnou rekonštrukciou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť