Nedeľa 19. 05. 2024 21:00:07 | Meniny má Gertrúda

Na bytčianskom sídlisku budú takmer celý rok rekonštruovať plynovod. Pripravte sa na výpadky, aj rozkopané ulice a dopravné obmedzenia

Obyvatelia bytčianskeho sídliska si budú zrejme musieť zakúpiť elektrické dvojplatničky. SPP tu bude totiž vykonávať revízie a opravy plynového potrubia a to v čase od 1. februára do konca októbra. V čase rekonštrukcií jednotlivých úsekov budú plyn postupne vypínať. Zároveň bude sídlisko rozkopané a obyvatelia sa musia pripraviť aj na dopravné obmedzenia. FOTO: Mesto Bytča/Pred rokom na sídlisku sadili stromčeky, teraz ho rozkopú plynári

Michal Filek|27. január 2023|11:46:44

Plynári obyvateľov informujú prostredníctvom oficiálnej stránky Mesta Bytča.

„Zákon o energetike zaväzuje našu spoločnosť, ako prevádzkovateľa distribučnej siete zemného plynu, udržiavať plynovody v stave, aby dodávky plynu do domácností boli vždy bezpečné a spoľahlivé. Z hľadiska bezpečnosti distribučnej siete plynu je nevyhnutné vykonávať pravidelné revízie a hodnotenie technického stavu plynovodov. Na základe spomínaného hodnotenia pristupuje naša spoločnosť aj k rekonštrukciám plynovodov a plynových prípojok vo Vašej lokalite, v termíne od 1. februára do 30. septembra, s konečnou úpravou do 30. 10. 2023,“ informuje SPP.

Revízie a opravy budú vykonávať na Uliciach Okružná, Javorová, Gaštanová, Brezová, Lúčna, Komenského a Dostojevského.

Pri tom zrejme rozkopú sídlisko. Naposledy sa tak udialo pred niekoľkými rokmi v súvislosti s pokládkou káblov telekomunikačného operátora.

Podľa vysvetlenia SPP bude rekonštrukcia prípojok pozostávať z vysadenia hlavného uzáveru plynu (do oplotenia, na hranici pozemku, resp. na iné miesto v zmysle prevádzkovej dokumentácie) a z rekonštrukcie prípojky až po pôvodný hlavný uzáver plynu.

„V tejto súvislosti si vás dovoľujeme informovať, že v rámci uvedenej rekonštrukcie sme nútení prerušiť distribúciu zemného plynu počas rekonštrukčných prác. Za týmto účelom bude potrebná vaša súčinnosť s našimi pracovníkmi. Záleží nám na vašom včasnom informovaní, preto presný termín rekonštrukcie konkrétnych prípojok plynu budeme vopred oznamovať každému odberateľovi, resp. správcovi objektu,“ informujú.

Znamenať to teda bude, že v niektorých termínoch bude plyn v bytoch vypnutý. O tom, kedy presne to v ktorej bytovke bude, budú plynári informovať. Aj o tom, na ako dlho.

„Obmedzenie vášho komfortu vnímame veľmi citlivo, preto urobíme všetko pre to, aby sme rekonštrukciu čo najviac urýchlili, dobu prerušenia distribúcie plynu čo najviac skrátili a stavby odovzdali v požadovanej kvalite,“ ubezpečujú.

Práce na rekonštrukcii plynovodov budú vykonávať na základe platného stavebného povolenia č. VaŽP/526/2020 Kyt. z 26. 5. 2021, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 28. 6. 2021.

„Kvôli zaisteniu plynulosti rekonštrukčných prác si vás dovoľujeme požiadať o rešpektovanie dočasného dopravného značenia odsúhlasené Okresným dopravným inšpektorátom v Žiline. V prípade akýchkoľvek zmien vás budeme neodkladne informovať.“

SPP mrzí, že musí zasahovať do terénneho vzhľadu ulíc. Rekonštrukcia je však vraj nevyhnutná pre zvýšenie bezpečnosti a ochrany životov, zdravia a majetku obyvateľov.

„Preto Vás prosíme o trpezlivosť a zhovievavosť až do ukončenia rekonštrukčných prác. Ďakujeme vám za pochopenie a spoluprácu,“ uvádza SPP-distribúcia, a. s. na stránke Mesta Bytča.


Súvisiaci článok
Za obedy detí si priplatia aj rodičia v Žiline a v Bytči. Hoci zatiaľ len mierne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť