Štvrtok 18. 04. 2024 20:52:19 | Meniny má Valér

Podgurážení vodiči a cyklisti nechýbali na cestách v ŽSK, žiaľ, ani minulý týždeň

Podľa hovorkyne KR PZ v Žiline, policajti v uplynulom 44. týždni počas výkonu služby odhalili v Žilinskom kraji až 28 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Tridsaťsedemročný muž z Námestova čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Foto: ilustračné / Polícia SR a Sara Kurfeß na Unsplash.com

Juliana Krčulová|8. november 2022|10:30:39


Súvisiaci článok
Devätnásťročný Marek bodol muža nožom do chrbta. Dôvodom jeho činu mala byť hádka
Čítajte viac >

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová, informovala, že v uplynulom 44. kalendárnom týždni policajti odhalili až dvadsaťosem vodičov motorových vozidiel, ktorí šoférovali v Žilinskom kraji pod vplyvom alkoholu.

„Pätnásť s výsledkom pod 1 promile a u trinástich bolo zistené požitie alkoholických nápojov nad 1 promile. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami. Dvaja vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 15 vodičov nemotorových vozidiel,“ priblížila Kremeňová z KR PZ v Žiline.

Vodič s viac ako 3 ‰ čelí obvineniu za jazdu pod vplyvom alkoholu

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí podľa hovorkyne KR PZ v Žiline tridsaťsedemročný muž z Námestova, ktorý mal v nedeľu 6. novembra 2022 v ranných hodinách viesť po ceste druhej triedy v Námestove osobné motorové vozidlo značky BMW.

„Svojou jazdou zo strany na stranu upútal pozornosť policajnej hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo, ktorá ho následne zastavila. Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,52 mg/l (3,17 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz,“ dodala Kremeňová.

ALKOHOL ZA VOLANT NEPATRÍ!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické.


Súvisiaci článok
Totožnosť neznámeho muža, ktorého zrazil vlak na priecestí v Žiline, potvrdil jeho rodinný príslušník
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť