Nedeľa 05. 05. 2024 16:52:05 | Meniny má Lesia, Lesana

Hoci viedli o dva góly, Šošoni v Trnave len remizovali

Futbalisti FC Spartak Trnava remizovali v nedeľnom zápase 4. kola Fortuna ligy doma s MŠK Žilina 2:2. Hostia viedli v 53. minúte už 2:0, ale domáci v druhom polčase dokázali vyrovnať. FOTO: MŠK Žilina

TASR|8. august 2022|08:39:20

Žilinčania mali lepší vstup do stretnutia a od 24. minúty viedli, keď Adam Kopas z hranice šestnástky prestrelil brankára. Osem minút po zmene strán svoj náskok zdvojnásobili, z dorážky sa presadil Andrej Stojchevski. Trnava však nezložila zbrane a po góloch Kelvina Boatenga a Kyriakosa Savvidisa vyrovnala. Žilina je so šiestimi bodmi za výhru a tri remízy štvrtá, Trnava má o jeden menej a figuruje na šiestej pozícii.

FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 2:2 (0:1)

Góly: 68. Boateng, 84. Savvidis - 24. Kopas, 53. Stojchevski. ŽK: Štetina, Paur, Azevedo - Bari, Stojchevski. Rozhodovali: Ziemba - Bednár, Poláček.

** MŠK:** Belko - Rusnák, Stojčevski, Nemčík, Bari - Myslovič, Kopas, Gidi (85. Iľko) - Kaprálik (77. Sluka), Jibril (65. Galčík), Ďuriš.

JAROSLAV HYNEK, TRÉNER MŠK ŽILINA

„Dnes to bolo skvelé stretnutie pre divákov i nás trénerov. Uhrali sme bod na pôde pohárového tímu, čo sa cení. Trnava mala síce zo začiatku územný tlak, no nepustili sme ju do vyložených šancí. Štandardky nám dnes vyšli, pomohli sme si nimi výrazne a aj vďaka ním máme bod. My sme mali skvelý štart do druhého polčasu, no potom nám pri zmene rozostavenia robili nakopávané lopty Spartaka problém. Tam ukázal súper svoju kvalitu. Vo finále musíme nerozhodný výsledok brať, pretože domáci mali viac šancí. Niekedy musíte byť ešte efektívnejší, pri vedení 2:1 sme, žiaľ, neboli. Zostali to iba šance, ktorými sme neuzavreli zápas. Remíza sa môže máliť, keďže sme siahali po treťom góle, no nedali sme. To bol asi rozhodujúci moment, po ktorom sme napokon prišli o víťazstvo. Verím, že v sobotu proti Moravciam si to vynahradíme."

ANDREJ STOJCHEVSKI, OBRANCA MŠK ŽILINA

"Veľmi náročný zápas. Po takomto priebehu, kedy vedieme o dva góly, je bod málo. Škoda, mohli sme zvíťaziť. Pripravovali sme sa poctivo celý týždeň na štandardky, z ktorých sme udreli. Aj do druhého polčasu sme chceli ostať pokojní, hrať uvážene a rýchlo. Trnava nás dostala pod tlak, vsadila všetko na útok, napokon jej to tam padlo. Je to síce "iba" remíza, no z Trnavy, ktorá je favoritom na najvyššie priečky, sa určite počíta a je cenná. Gólom sa mi slnil sen, celý život som čakal, že budem hrať na takýchto štadiónoch a strelím gól. Ten patrí mojej rodine za celkovú podporu. Doma proti Moravciam sa budeme snažiť znova zvíťaziť."


Súvisiaci článok
Žilina proti Bystrici ukončila 14-zápasovú sériu bez víťazstva
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť