Sobota 18. 05. 2024 21:05:19 | Meniny má Viola

Máj v Rosenfeldovom paláci: Nezmeškajte mesiac plný kultúry

Rosenfeldov palác je miestom, kde história a súčasnosť splynú v jedinečný zážitok. Od roku 2016 sa tu odohrávajú podujatia, ktoré odrážajú ducha mesta a jeho obyvateľov. S bohatým programom od diskusií až po výstavy je Rosenfeldov palác domovom pre umenie, vzdelávanie a komunitné stretnutia. Nebude tomu ináč ani v mesiaci máj.

Juliana Krčulová|5. máj 2024|11:45:02

Zdroj: Koláž Žilina SP21/rosenfeldovpalac.sk

Súvisiaci článok
Nová kolekcia Reebok štýlovo otvára jarnú sezónu
Čítajte viac >

V aktuálnom mesiaci Rosenfeldov palác otvorí svoje brány vernisážou TO SME MY 2024, kde sa predstavia práce žilinských stredoškolských študentiek a študentov zo Súkromnej školy umeleckého priemyslu v Žiline. Vernisáž sa uskutoční v pondelok 6. mája o 17:00 hodine.

Jazzové tóny naplnia palác vďaka duu Ranjevš a Óbasz, v zložení Jakub Švejnar a Štefan Szabó, ktorí v paláci vystúpia vo štvrtok 16. mája o 19:00 hodine.

Noc múzeí a galérií prinesie v sobotu 18. mája od 20:30 do 22:30 hodiny rozmanité umenie, od projekcií po živú hudbu elektronického umelca jcqs anqtl, a ďalšie kreatívne aktivity.

Art Film Fest predstavia na prednáške Bližšie k umeniu jeho dvaja hlavní predstavitelia, a to Juraj Čurný, hovorca festivalu a mediálny špecialista, a Martin Palúch, umelecký riaditeľ festivalu, filmový vedec a pedagóg – už v utorok 21. mája o 17:00 hodine.

Program doplnia filmové projekcie, diskusia Genius Loci a umelecké vystúpenia, ktoré na návštevníkov čakajú počas celého mesiaca.


Súvisiaci článok
Divadlo v Žiline pozýva na rozlúčku s legendárnym predstavením. Naposledy ho uvidíte začiatkom mája
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť