Streda 24. 04. 2024 17:58:38 | Meniny má Juraj

Dom Moniky Kaveckej stráži červené auto. Susedia si myslia, že je to policajná ochrana

Pred rodinným domom starostky obce Kunerad a poslankyne NR SR za OĽaNO stojí každú noc červené osobné auto. Prichádza tam vždy večer a to údajne už niekoľko týždňov. Auto je vraj vždy to isté, no ešpézetky mení. Redakcii SP21 to uviedol obyvateľ obce, ktorý žiadal zostať v anonymite. Myslí si, že ide o neoznačené policajné auto. FOTO: TASR Martin Baumann

D U|1. august 2022|15:04:16


Súvisiaci článok
Monike Kaveckej hodil v noci neznámy páchateľ do záhrady zápalnú fľašu
Čítajte viac >

Podľa slov obyvateľa obce, v odparkovanom aute Volkswagen Polo červenej farby sedia celú noc dvaja muži. Dom Kaveckej strážia od desiatej večer, do šiestej ráno, a to sedem dní v týždni.

„Odparkované je tu väčšinou to isté auto, no nemá vždy to isté evidenčné číslo. To je divné. Stojí cez cestu, oproti domu Kaveckej a strážia jej dom celé noci. Vždy sú v ňom dvaja ľudia, myslíme si, že sú to policajti v civile. Pýtame sa prečo a kto to platí? No asi my všetci,“ hovorí obyvateľ obce.

S Monikou Kaveckou sme hovorili telefonicky. Pýtali sme sa, či jej dom strážia policajti. „Nebudem sa k tomu vyjadrovať,“ povedala.

Ochranu Kaveckej majetku obyvateľ obce eviduje od júna. Prvýkrát sa tam spomínané auto malo objaviť krátko po tom, ako na jej dvor niekto hodil zápalnú fľašu. Tá mala dopadnúť kúsok od jej zaparkovaného auta. Našťastie sa vtedy nikomu nič nestalo. Incident sa stal v noci z 9. na 10. júna 2022. Obyvateľ obce si ochranku spája práve s touto udalosťou.

b menšia.jpg

Na policajnú ochranu majetku Moniky Kaveckej sme sa pýtali hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. „Polícia ku konkrétnym osobám informácie neposkytuje. Informácie poskytujeme k prípadom, a to len v takom rozsahu, ako to umožňuje stav konkrétnej vyšetrovanej, objasňovanej, respektíve preverovanej veci,“ uviedol hovorca Radko Moravčík.

V súvislosti s prípadom zápalnej fľaše na pozemku poslankyne bolo vtedy začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. „V predmetnej veci naďalej prebieha intenzívne vyšetrovanie a v súčasnej dobe vykonávame všetky potrebné procesné úkony a opatrenia s cieľom objasnenia skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Z dôvodu možného zmarenia, alebo sťaženia vyšetrovania nie je možné k prípadu poskytnúť už žiadne bližšie informácie,“ dodal Moravčík.

Opletačky s políciou už má Monika Kavecká, z postu starostky obce Kunerad, za sebou aj v súvislosti s údajnými machináciami pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.


Súvisiaci článok
Kavecká neuspela so sťažnosťou a hrozí jej osemročný trest
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť