Nedeľa 14. 04. 2024 11:51:30 | Meniny má Justina

4 skvelé pomôcky na zmiernenie stresu do 5 minút

Myslíte si, že vás sa táto téma netýka? Ste na omyle. Je dosť pravdepodobné, že stres máte vo svojom živote aj vy, lebo nová doba núti ľudí pracovať pod stresom. Niekedy si môžete všimnúť, že ľudia sa doslova pretekajú v tom, kto má toho viac, kto viac pracuje, kto kedy nemal voľno, ako rýchlo vyhorel a zažil ďalšie veci, ktoré nie sú zdravé. ILUSTRAČNÉ FOTO: Andrea Piacquadio na Pexels.com

Radka Kostánová|17. júl 2022|19:00:00


Súvisiaci článok
Tešili sa na dovolenku, zmenila sa na peklo
Čítajte viac >

Tieto pomôcky môžete vyskúšať na zmiernenie stresu. Malo by sa tak stať už do 5 minút.

Smiech

Humor je v živote veľmi potrebný. Je známe, že smiech zmierňuje stres a napätie, preto sa smejte vždy, keď budete cítiť, že je toho na vás príliš. Dajte si prestávku, zhlboka sa nadýchnite a začnite sa smiať. Buď si prečítajte pár vtipov, pozrite si vtipné videá alebo si spomeňte na vtipnú situáciu, ktorá sa vám prednedávnom stala.

Žuvačka

Považujete sa za ľudí, ktorí pociťujú stres neustále? Žuvanie žuvačky taktiež pomáha odbúravať stres. Mierny stres vie znížiť takmer okamžite a ten vysoký stres, z práce alebo dôležitých udalostí, zníži za niekoľko minút.

pexels-karolina-grabowska-7680139.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Karolina Grabowska na Pexels.com

Aroma terapia

V minulom článku ste sa mohli dočítať niečo viac o esenciálnych olejoch. Pomáhajú na zmiernenie stresu, upokojujú myseľ a taktiež vedia liečiť. Keď sa ocitnete v stresovej situácii, neváhajte jeden použiť a ísť meditovať. Pomôže vám zaručene.

Kričanie

Stres sa vo vašom tele hromadí preto, pretože máte veľa povinností a nemáte si kde vybiť zlosť, ak vám prerastú cez hlavu. Ideálnym riešením je preto kričanie, ktoré vám pomôže vypustiť zo seba všetku negatívnu energiu. Môžete kričať do vankúša (keď ste v spoločnosti ľudí) alebo v prírode (keď ste sami).


Súvisiaci článok
5 tipov, ako byť v psychickej pohode popri negatívnych udalostiach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť