Pondelok 29. 04. 2024 01:12:19 | Meniny má Lea

Viete, čo sa oslavuje 11. júla? Medzinárodný deň esenciálnych olejov

Medzinárodný deň esenciálnych olejov sa oslavuje každoročne 11. júla. Niektorí používajú tieto oleje za osviežovač vzduchu, niektorí si ho pridávajú do kúpeľa a nájdu sa aj takí, ktorí si ho aplikujú na pokožku. ILUSTRAČNÉ FOTO: doTERRA International, LLC na Pexels.com

Radka Kostánová|11. júl 2022|10:00:15


Súvisiaci článok
Medzinárodný deň bozkávania je práve dnes
Čítajte viac >

Cieľom tohto dňa je zvyšovať podvedomie o ich existencii a apelovať na rôzne prospešné účinky, ktoré majú na ľudský organizmus. Na ich používaní nie je nič zlé, ale človeku by nemali prerásť cez hlavu. Až potom môže byť ich používanie toxické. Ak je to v norme, prinášajú veľa výhod.

Zázvorový olej vie znormalizovať trávenie, nevoľnosti, má protizápalový účinok a zmierňuje bolesti hlavy. Levanduľa je zase upokojujúca, odbúrava stres a prospieva pleti. Keď použijete citrónový olej, posilníte si tým imunitu, zmiernite opäť stres a preťaženie z práce.

esencialne-oleje.jpg

Mätový pomáha od nevoľnosti, zmierňuje migrénu a dodáva energiu. Rovnako ako aj eukalyptus. Rozmarínový je dobrý pomocník pri upchatom nose, zmierňuje prechladnutie a uvoľňuje dutiny. Stačí pár kvapiek do difuzéra a všetky bolesti zmiznú. Avšak, na osvieženie vzduchu v byte alebo dome sa výborne hodia aj kvetinové a ovocné vône.


Súvisiaci článok
Svetový deň čokolády oslavujeme od roku 2009
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť