Pondelok 29. 04. 2024 01:12:19 | Meniny má Lea

5 tipov, ako byť v psychickej pohode popri negatívnych udalostiach

Mnohí z nás môžu v tejto dobe pociťovať stres a napätie kvôli situácii, ktorá sa odohráva vo svete. Zvládať stres je pre niekoho ľahké, no iní s ním môžu mať problémy. V tomto článku vám odhalíme 5 tipov, ako zvládať stres a udržiavať svoje myšlienky na pozitívnej vlne. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|1. apríl 2022|07:56:45

Informácie si overujte

Najpodstatnejším bodom je rozhodne overovanie informácií. V dnešnej dobe sa dá na internete perfektne vzdelávať, no tiež je nutné podotknúť, že existuje aj množstvo dezinformácií. Keď narazíte na správu, ktorá vás zaujme, mali by ste si ju overiť minimálne na dvoch stránkach a zdroje by mali byť dôveryhodné. Šírenie hoaxov nikomu nepomáha a pokiaľ v tom budete pokračovať, nikomu tým neprospejete. Len sa viac vystresujete a budete pociťovať úzkosť.

social-media-4478119_1280.jpg

Sledujte aj niečo iné, než správy

Vieme, že ak sa v krajine niečo deje, chcete mať informácie o všetkom a byť v centre diania. Avšak, pre zachovanie psychického zdravia je veľmi dôležité, aby ste vedeli aj vypnúť a sústrediť sa na niečo iné, než sú správy. Môžete si stanoviť hodinu, počas ktorej ich budete sledovať, no následne by ste sa mali sústrediť na nejakú kreatívnu činnosti alebo niečo, čo vo vás vyvoláva šťastné pocity.

Počúvajte upokojujúcu hudbu

Hudba alebo aj umenie iného druhu, vás dokáže zbaviť stresu veľmi efektívne. Tým, že budete počúvať hudbu, ktorá má upokojujúci charakter, sa upokojíte aj vy. Budete menej myslieť na to, čo sa deje okolo vás a pozitívna energia sa po čase dostaví do celého tela.

music-5373441_1280.jpg

Konzumujte zdravé jedlo

Už určite viete o tom, že jedlo dokáže vplývať na náladu a emócie. Ak by ste konzumovali len nezdravé jedlo, boli by ste neustále unavení, dokonca by sa mohli prejaviť známky podráždenosti a pribrali by ste. Ak chcete byť v psychickej pohode, snažte sa konzumovať zdravé jedlo, ktoré vám dodá viac energie a šťastia. Takisto vám môžu pomôcť bylinkové čaje, ktoré majú upokojujúce účinky - čaj z ľubovníka, z medovky, z lipy alebo zo šalvie.

Trávte veľa času v prírode alebo športujte

Akýkoľvek pohyb dokáže vyplaviť do vášho tela hormóny šťastia, preto by ste nemali presedieť celý deň doma, ale vyraziť do prírody. Odpútate sa od štyroch stien, ktoré môžu úzkosť len zväčšovať. Na zmiernenie stresu a napätia pomáha objímanie stromov v lese, ľahký beh a cvičenie či napríklad aj medovkový čaj, aromaterapia alebo CBD olej. Čo si vyberiete, to záleží len od vás.


Súvisiaci článok
5 pravidiel, ako sa účinne chrániť proti chrípke a nachladnutiu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť