Utorok 26. 03. 2024 09:48:42 | Meniny má Emanuel

Siréna v obci ohlásila požiar. Dobrovoľní hasiči v Turčianskych Kľačanoch mali cvičenie

V sobotu ráno sa obcou Turčianske Kľačany rozoznela siréna. Ohlasovala požiar, no išlo len o cvičenie. Dobrovoľní hasiči preverovali svoju pripravenosť. Do 15 minút boli zmobilizovaní a pripravení na zásah. A že vedia pomôcť kedykoľvek a s čímkoľvek, ukázali hneď po cvičení. FOTO: Obec Turčianske Kľačany

D U|16. máj 2022|09:57:56


Súvisiaci článok
Kľačianska podkova prilákala aj neželaných návštevníkov. Do domu organizátorky sa počas podujatia vlámal zlodej
Čítajte viac >

„Z obecného rozhlasu zaznela siréna, ktorá ohlasovala požiar v obci. V skutočnosti sa nejednalo o reálne nebezpečenstvo, ale bol vyhlásený poplach za účelom taktického cvičenia pripravenosti nášho DHZ,“ uviedla na Facebooku obec Turčianske Kľačany. Vlani, okrem iných udalostí, zasahovali Kľačianski hasiči pri dvoch veľkých požiaroch v obci.

A keďže už v sobotu boli na výjazde, tak sa aktívne zapojili aj do prebiehajúcej brigády. „Skontrolovali a vyčistili priepusty na potoku ku pálenici. Ďalej pomohli odstrániť niekoľkoročné nánosy nečistôt na streche a v odkvapoch obecnej pálenice. Vyčistili komunikáciu v okolí pálenice,“ dodala obec.

IMG_9946.jpg

IMG_9947.jpg

IMG_9949.jpg

IMG_9944.jpg

Spolu s dobrovoľníkmi z obce spratali a uložili 13 m3 palivového dreva, vyčistili priľahlý potok, odstránili popadané drevo, upratali sklad a popri tom sa dobre zabávali. „O občerstvenie sa postarali prítomné gazdinky a výborný guľášik zabezpečil Roman Bízik. Ďakujem všetkým a teším sa na ďalšie spoločné akcie, ktoré zveľadia našu obec,“ uzavrela obec.

IMG_9941.jpg

IMG_9942.jpg


Súvisiaci článok
Veterina Turiec prosí o pomoc pre zúbožené mačiatka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť