Piatok 26. 07. 2024 22:35:24 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Kľačianska podkova prilákala aj neželaných návštevníkov. Do domu organizátorky sa počas podujatia vlámal zlodej

Majestátne kone, furmani, špeciálna atmosféra. Po dvojročnej prestávke si milovníci koní užili nadregionálne podujatie, ktoré má v Turci bohatú históriu. Organizátorku Lenku Mahútovú však po príchode domov čakalo nemilé prekvapenie: do jej domu sa počas podujatia vlámal zlodej. FOTO: Daniela Mičková

D U|8. máj 2022|12:39:30

Aj tentoraz prišli na Kľačiansku podkovu domáci, ale aj milovníci koní zo Slovenska a zo zahraničia. Jubilejný 15. ročník bol mimoriadne úspešný a opäť priniesol tradičnú súťaž ťažných koní so zábavnou šou, netradičné výkony furmanov aj ich koní a tiež rôzne sprievodné podujatia.

Organizátorka Lenka Mahútová každý ročník pripravuje s obrovským zanietením a je to cítiť. Verejnosti prostredníctvom obľúbeného podujatia približuje furmanstvo. Spokojná s priebehom akcie, no nepríjemné prekvapenie ju čakalo doma. „Pýtate sa, že ako po Kľačianskej podkove, že ako po akcii. Celkovo, ďakovať pánu Bohu, že sa nikomu nič nestalo, akcia bola úžasná. Ale my sme mali doma vlamača, nás niekto chcel vylúpiť a bol až dnu ,“ opisuje návrat z akcie Lenka na svojom Facebooku.

Radosť z vydareného podujatia si ale pokaziť nenechala. Na Kľačianskej podkove sa pravidelne stretávajú nielen milovníci koní, či prírody, ale aj dlhoroční známi, priatelia a celé rodiny. „Niečo prekrásne to je, my sme na tomto podujatí už po piatykrát, sme z Malaciek. Je to výborne pripravené, deti si prídu na svoje, chodíme vždy celá rodina. Dnes sme tu na dvoch autách,“ hovorí milovníčka koní Anita. „Ani jeden ročník sme nevynechali, sem sa vždy oplatí prísť, my sme z Vrútok, máme to kúsok. Veľmi sa nám páči,“ hovorí Pavol z Vrútok. „Dnes neskutočný sobotný dník, na skvelej akcii v Kľačanoch bolo naozaj super,“ hovorí Daniela.

Pestrý program Kľačianskej podkovy opäť ukázal symbiózu človeka so zvieratami, priblížil prácu furmanov kedysi a dnes. Súčasťou súťaže boli disciplíny, ako práca s drevom, kde furman so svojím štvornohým zverencom predviedli zručnosť, ktorá je v lese nevyhnutná a nechýbala ani obľúbená kráľovská disciplína „ťažký ťah“, v ktorá preverila silu koní a ich ochotu ťahať.

IMG-9552.jpg

IMG-9551.JPG

IMG-9549.JPG

IMG-9547.JPG

IMG-9546.JPG

IMG-9543.JPG

IMG-9544.JPG

IMG-9545.JPG


Súvisiaci článok
Kľačianska podkova bude už túto sobotu. Dopravný podnik posilní spoje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť