Piatok 18. 10. 2024 07:16:40 | Meniny má Lukáš

Plánujete novú kuchyňu? Tieto tipy sa vám budú hodiť

Plánujete zmeny v jednej z najdôležitejších miestností domu? Prečítajte si užitočné rady k výberu kuchynskej linky, umiestneniu spotrebičov či úložných priestorov.

Inzercia |16. október 2024|16:00:19

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Atmosféru Vianoc cítiť v obchodoch predčasne. Ide o agresívnu taktiku reťazcov, upozorňujú experti
Čítajte viac >

Máte presnú predstavu, ako by mala vaša nová kuchyňa vyzerať alebo nad tým správnym vzhľadom ešte stále uvažujete? Pre jej praktickú stránku a moderný vzhľad musíte zohľadniť viacero kritérií, pričom rovnako dôležité sú aj vaše predstavy, aby ste sa v nej cítili skutočne dobre. Tu je niekoľko užitočných tipov pri jej zariaďovaní.

Veľkosť a tvar

Neexistuje rozmer, ktorý by určoval ideálnu veľkosť kuchyne, aj keď odporúčaným rozmerom je 150 cm a viac pre pohodlnú prípravu a varenie pokrmov. A čo výška kuchynskej dosky? Priemerne sa pohybuje okolo 80 cm, avšak zodpovedať by mala predovšetkým vašej výške.

Podľa dostupného priestoru a osobných preferencií sa musíte rozhodnúť pre typ kuchyne. Páči sa vám rovná, do tvaru U, L či G, s ostrovčekom alebo dvojradová kuchyňa? Svoj výber dobre zvážte, nakoľko veľkosť a tvar kuchyne do veľkej miery ovplyvňujú komfort pri jej každodennom využívaní.

Už presne viete, ako má vyzerať vaša vysnívaná kuchyňa? Využite platný Möbelix zľavový kód a vyberte si z veľkej ponuky nábytku.

Prevedenie z hľadiska materiálu a farieb

Rozhodnutie pre materiál a dizajn jednotlivých častí kuchyne je veľmi dôležitou otázkou nielen z hľadiska vkusu, ale aj výslednej ceny. Skúste preto nájsť akýsi kompromis medzi tým, čo sa vám páči, maximálnou sumou, akú ste ochotný zaplatiť a odolnosťou daných materiálov.

Začnite od toho najväčšieho kusu po najmenší, takže sa najskôr rozhodnite pre farbu a materiál kuchynskej linky. Či vsadíte na klasickú bielu, čiernu, sivú alebo sa vyberiete cestou výraznejších kuchýň, určite nájdete ponuky za rozumné ceny. Rozmanitosť sa týka aj dostupných materiálov, pričom najčastejšie ide o kompozitné drevo, drevotriesku, laminát či masívne drevo. Kliknite na kupónový portál Vašekupóny.sk, na ktorom nájdete desiatky zľavových kupónov a kódov do najobľúbenejších e-shopov.

Pokračujte výberom pracovnej dosky. Z hľadiska materiálu u zákazníkov dominujú laminátové dosky, masívne drevo či umelý kameň. Pri prírodnom kameni či betóne cenovka stúpa, no výsledkom je skutočne luxusný vzhľad. Čo sa týka farby, v podstate máte dve možnosti, a to, že ju buď zladíte s farbou kuchyne tón v tóne alebo vytvoríte veľký kontrast. Predstavte si napríklad matnú čiernu linku s masívnou drevenou pracovnou doskou, páči sa vám táto kombinácia?

Na záver si z hľadiska farieb a materiálov vyberte ešte drez, spotrebiče a iné kuchynské doplnky. Máte obmedzený rozpočet? Neváhajte si uplatniť OBI zľavový kupón, vďaka ktorému získate za lepšiu cenu množstvo užitočného vybavenia.

Umiestnenie spotrebičov

Preferujete minimalizmus bez rušivých elementov? V tom prípade sú pre vás vstavané spotrebiče jasnou voľbou pred tými voľne stojacimi. Chladničku s mrazničkou, umývačku riadu, rúru či mikrovlnku jednoducho umiestnite do priestoru kuchynských skriniek a vytvorte tak čistý a moderný dizajn. Mimochodom, veľmi rýchlo si obľúbite rúru umiestnenú v úrovni pása až očí, vďaka čomu budete môcť zabudnúť na neustále zohýbanie sa.

A ľahko schováte aj digestor. Buď investujte do jeho variantu s moderným dizajnom alebo pridajte do online nákupného košíka špeciálnu závesnú skrinku, do ktorej ho skryjete.

2 (2).jpg Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Úložné priestory

Nevyhnutnou súčasťou každej kuchyne je dostatok úložných priestorov. Myslite na ne od začiatku a nakupujte príborníky, organizéry či rôzne priehradky do zásuviek, podnosy na koreničky či držiaky na pokrievky.

Mimoriadne praktická je aj tzv. potravinová skrinka, ktorá z časti nahrádza špajzu. Rozhodli ste sa pre rohovú kuchynskú linku? Využite jej každý centimeter vďaka kúpe špeciálnych úložných košov na hrnce či iné riady.

Na záver máme pre vás ešte jeden tip – ak máte spojenú kuchyňu s obývačkou, pre moderný vzhľad vytvorte medzi nimi prepojenie. Urobiť to môžete prostredníctvom jednotného štýlu, použitiu rovnakých farieb, materiálov či vzorov, ale napríklad aj podobným ambientným osvetlením.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou KUPLIO, s.r.o.


Súvisiaci článok
Halloween v OC Mirage Žilina: Príďte si užiť deň plný strašidelných aktivít!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť