Piatok 27. 09. 2024 05:19:54 | Meniny má Cyprián

Nové ultrasonografické prístroje za 250-tisíc eur: Päť nemocníc v Žilinskom kraji získalo moderné vybavenie

Zástupcovia piatich zdravotníckych zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja si v pondelok 23. septembra prevzali nové ultrasonografické prístroje v hodnote 250-tisíc eur.

TASR|24. september 2024|13:00:02

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Nemocnica upravuje ďalšie nedostatky. Technickí zamestnanci sa zamerali na prechodovú chodbu
Čítajte viac >

Ako informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová, darované prístroje od Nadácie EPH nájdu využitie na rádiologických pracoviskách v nemocniciach v Liptovskom Mikuláši, Čadci, Trstenej, Dolnom Kubíne a tiež v Oravskej poliklinike Námestovo.

Ultrasonografické prístroje umožňujú podrobnejšie a detailnejšie snímať vnútorné časti tela. „Je v našom záujme, aby sme ľuďom v tomto kraji zlepšili život. Aktívne sme komunikovali s odborom zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja a po ich analýze sme sa rozhodli pre ultrasonografické prístroje, ktoré efektívne pomôžu lekárom aj pacientom," poznamenal predseda správnej rady nadácie Gabriel Beer.

ipiccy_image - 2024-09-23T185556.259.jpg Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sk

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová poďakovala zástupcom nadácie za podporu a zároveň skonštatovala, že situácia v zdravotníctve nie je jednoduchá. „Týka sa to aj našich nemocníc. Neustále vynakladáme a hľadáme zdroje na modernizáciu a prístrojové vybavenie. Bohužiaľ, nevieme sa spoľahnúť na eurofondy a výzvy, preto je pre nás veľmi vzácna každá podpora toho, čo potrebujeme," podotkla Jurinová.


Súvisiaci článok
Novorodenci z Ružomberka dostanú nových plyšových kamarátov: Nemocnica si pripravila milé prekvapenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť