Piatok 20. 09. 2024 19:31:48 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Novorodenci z Ružomberka dostanú nových plyšových kamarátov: Nemocnica si pripravila milé prekvapenie

Novorodenecké oddelenie Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok predstavilo krásnu novinku. Každý novorodenec odchádza domov s plyšovým medvedíkom, ktorý má priniesť nielen radosť, ale aj pocit bezpečia.

Monika Bieliková|20. september 2024|17:00:04

Zdroj: Facebook/Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok - fakultná nemocnica

Súvisiaci článok
Čarovná moc prírody v žilinskej nemocnici: Hospitalizované deti prišla navštíviť sokoliarka
Čítajte viac >

Novorodenecké oddelenie Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok – FN sa rozhodlo potešiť svojich najmenších pacientov a ich rodičov špeciálnym darčekom. Každý novorodenec, ktorý opustí nemocnicu, dostane so sebou plyšového medvedíka. Toto milé gesto ich bude sprevádzať na ceste domov a v prvých dňoch života. Ružomberská nemocnica o novinke informovala na sociálnej sieti.

„Veríme, že tieto roztomilé plyšové medvedíky, symbol lásky, pohodlia a radosti, budú najlepšími partnermi na veľké i malé dobrodružstvá,“ uviedla nemocnica.

459958641_1020356669891424_3089617435540364127_n.jpg Zdroj: Facebook/Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok - fakultná nemocnica

Pocit bezpečia a milý darček v jednom

Plyšové hračky boli vybrané s ohľadom na ich schopnosť upokojiť a poskytnúť pocit bezpečia v neznámom prostredí. Medvedíci sú navrhnutí tak, aby boli mäkkí a príjemní na dotyk, čím môžu pomôcť zmierniť stres nielen novorodencom, ale aj ich rodičom, ktorí sa často obávajú prvých dní po prepustení z nemocnice.


Súvisiaci článok
Jeseň bez chorôb: Lekár radí, ako ochrániť imunitu seba aj detí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť