Streda 18. 09. 2024 17:04:04 | Meniny má Eugénia

Podvodníci útočia na vaše e-mailové schránky. Nedajte sa oblafnúť touto sumou, ide o podvod

Podvodníci so svojimi praktikami len tak ľahko neprestanú. Každý jeden deň skúšajú nové a nové triky na to, aby vás obrali o vaše súkromné údaje, či o financie. Najnovším príkladom je podvodný e-mail, ktorý sa môže ocitnúť aj vo vašej elektronickej schránke. Nedajte sa však tak ľahko zmiasť.

Michal Szentivanyi|18. august 2024|16:30:07

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Podvodníci na zoznamkách striehnu na osamelé ženy. Na tieto praktiky si dajte pozor
Čítajte viac >

Na najnovší pokus podvodníkov upozornila stránka Hoaxy a podvody. Tá počas svojej analýzy zachytila zvýšené množstvo podvodných e-mailov. Údajne majú pochádzať z Číny.

Všetko závisí aj od toho, akého e-mailového klienta používate

Odborníci na podvodné praktiky pripomínajú, že situácia sa môže líšiť v závislosti od toho, akého e-mailového klienta primárne používate. „Na úvod sa patrí dodať, že v tomto prípade Gmail od spoločnosti Google odviedol dobrú prácu a odfiltroval takéto e-maily do takzvanej spam kategórie," pripomenuli experti na elektronické a iné podvody.

2147770745.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

„V spomínanom e-maile sa podvodník predstaví ako pracovník čínskej banky tvrdiac, že by vám rád previedol svoje finančné prostriedky. Opäť tak ide o taktiku takzvaného „amerického vojaka“ a teda o to, že takýto podvodník chce nadviazať kontakt a následne sa vás pokúsi obrať o vaše vlastné finančné prostriedky," varoval známy portál s tým, že verejnosť by mala byť obozretná a ignorovať podobné správy.


Súvisiaci článok
Žilinčania, striehnite na podvodné SMS správy. Podvodníci sa takto vydávajú za kuriérske spoločnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť