Štvrtok 19. 09. 2024 23:54:30 | Meniny má Konštantín

Slovenské vodnopólistky rozjasali krajinu. Pohár vo Vrútkach totálne ovládli a zahraničným súperom nedali šancu

Počas druhého augustového víkendu bolo na kúpalisku vo Vrútkach pomerne husto. Dôvodom bolo konanie ženského medzinárodného vodnopólového turnaja U19 Vrútky Cup 2024. Výsledky sú ohromujúce a dievčatá z vrútockého tímu spôsobili všetkým veľkú radosť.

Michal Szentivanyi|11. august 2024|16:30:05

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/PVK Vrútky

Súvisiaci článok
Úspech až za hranicami: Vodnopólistky z Vrútok si doniesli z Prahy zlato
Čítajte viac >

Medzinárodné športové podujatie sa konalo na kúpalisku vo Vrútkach od piatka 9. do soboty 10. augusta 2024. To prebehlo za účasti zahraničných športových reprezentantiek z Rumunska , Turecka a Ukrajiny.

Slovenský výber nastúpil najskôr v piatok 9. augusta proti výberu Turecka a vyhrali s najtesnejším možným rozdielom 10:11.

Ich famózna jazda pokračovala aj v sobotu 10. augusta, kedy zdolali výber Ukrajiny, a to veľmi výrazne 16:7. Týmto spôsobom sa dostali do veľkého večerného finále.

V závere turnaja sa opäť zišli s obávaným súperom z Turecka, ktorý len deň predtým porazili veľmi tesne. Finálová jazda však bola oveľa pozitívnejšia a Slovenky do 19 rokov porazili Turecko 11:8. Vďaka tomu sa im tento medzinárodný pohár vo vodnom póle vo Vrútkach podarilo jednoznačne vyhrať.

K tomuto veľkému športovému úspechu im srdečne gratulujeme.

Dievčatá sa podľa webu Slovenskej plaveckej federácie už teraz pripravujú na Majstrovstvá Európy do 19 rokov v chorvátskom Záhrebe. Pocestujú tam pod vedením trénerskej dvojice Cinzia Ragusa a Ján Baranovič.


Súvisiaci článok
Triatlonistka Michaličková získala v superšprinte bronzovú medailu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť