Štvrtok 19. 09. 2024 20:33:45 | Meniny má Konštantín

Pred dovolenkovými radovánkami myslite na svoj kufor. Aj výber jeho farby vás môže stáť veľa

Ešte predtým, ako vycestujete do zahraničia na dlho očakávanú dovolenku, myslite na bezpečnosť. Vyzýva na ňu aj populárna letecká spoločnosť, ktorá upozornila na farbu kufrov. Aj tá totiž vo veľkom rozhoduje o tom, či nedôjde k nechcenej nehode či strate.

Michal Szentivanyi|29. júl 2024|17:00:59

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Žilinská nemocnica ponúka rady a tipy pred letnými dovolenkami s deťmi
Čítajte viac >

Na nepozornosť dovolenkárov upozornila nízkonákladová spoločnosť Ryanair cez zahraničný portál Lad Bible. Už nemálo dovolenkárov si prešlo hotovým peklom na letisku. Modelová situácia sa totiž točila okolo batožiny, ktorá sa na pohyblivom páse nemusela objaviť. Jedným z hlavných dôvodov je pritom aj nedostatočné či nesprávne označenie takejto batožiny.

3553.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Farba rozhoduje

Čím výraznejšie si tašku označíte, tým ľahšie ju po príchode do letiskovej haly budete vedieť identifikovať. A tu je hlavný problém - výber farby kufra. Práve ten najnenápadnejší vzor, či farby ako sivá, tmavomodrá a čierna sú vraj obrovským výkričníkom pre cestujúcich. Dôvod je jednoduchý - sú až príliš bežné a často nedostatočne označené. Ľudia si takéto farby môžu pritom veľmi ľahko zameniť a jednoducho sa môže stať aj to, že vám ju neúmyselne preberie niekto iný, či naopak.

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair, ktorou cestuje veľa Slovákov, sa podelila o niekoľko rád pri výbere batožiny. Zdôraznili, že existuje niekoľko farieb, ktorým by ste sa mali úplne vyhnúť.

27045523.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Týmto farbám kufra sa radšej vyhnite

„Uľahčite si identifikovanie vašej batožiny na páse, najmä ak je vaša batožina čierna, tmavomodrá alebo sivá. Pridajte na rukoväť batožiny farebnú visačku alebo stuhu, aby pri príchode nedošlo k zámene," poradila cestujúcim spoločnosť Ryanair. Práve spomínané farby spôsobujú, že taška splynie s väčšinou. To zvyšuje šancu, že ju prehliadnete, keď je na dopravnom páse a ste v dave niekoľkých stoviek ľudí okolo nej.


Súvisiaci článok
Koľko dní dovolenky potrebujete pre zdravie a pohodu? Vedci poznajú odpoveď
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť