Piatok 05. 07. 2024 05:12:11 | Meniny má Cyril, Metod

Policajti kontrolovali mladistvých na Orave. Štyria boli pod vplyvom alkoholu

Policajti z Dolného Kubína vykonali v uplynulých dňoch v spolupráci s Finančnou správou, Colným úradom Žilina pobočka Trstená, Inšpektorátom práce Žilina a pracovníčkami sociálnej kurately preventívno-bezpečnostnú akciu v Námestove. U štyroch mladistvých zistili požitie alkoholu do jedného promile.

Radka Kostánová|2. júl 2024|15:00:18

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
31-ročný Žilinčan bez vodičského oprávnenia unikal pred policajtmi: Odmietol aj vyšetrenie na drogy (VIDEO)
Čítajte viac >

Gabriela Kremeňová, krajská policajná hovorkyňa, v tlačovej správe informovala, že policajti z Dolného Kubína vykonali v uplynulých dňoch v spolupráci s Finančnou správou, Colným úradom Žilina pobočka Trstená, Inšpektorátom práce Žilina a pracovníčkami sociálnej kurately preventívno-bezpečnostnú akciu v Námestove.

Akcia bola podľa jej slov zameraná na dodržiavanie zákazu predaja a podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov, kontrolu dodržiavania verejného poriadku, pátranie po omamných a psychotropných látkach, pátranie po hľadaných a nezvestných osobách a veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti.

Následky mladistvých neminú

Policajti skontrolovali na Orave 61 mladistvých osôb a u štyroch z nich zistili požitie alkoholu do jedného promile.

„Všetky zistené prípady budú oznámené príslušnému odboru sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a súčasne budú postúpené na obecný respektíve mestský úrad v mieste trvalého bydliska mladistvého,“ dodala Kremeňová.

Colníci odhalili porušenie pravidiel a rozdali pokuty

Žilinskí príslušníci finančnej správy zároveň počas akcie skontrolovali aj šesť podnikov v Námestove. Zistili tri porušenia predpisov, pričom za dve porušenia uložili na mieste pokuty v celkovej výške 660 eur. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu v Žiline Božena Chríbiková v tlačovej správe.

4-6.jpg Zdroj: financnasprava.sk

Kontrolóri upriamili pozornosť najmä na alkoholické nápoje a používanie e-kasy. „Príslušníci finančnej správy v dvoch prevádzkach natrafili na čašníkov, ktorí nezaevidovali tržbu za zakúpený tovar v registračnej pokladnici a nevydali pokladničný doklad. Ako uviedli, dôvodom bolo veľa zákazníkov, kvôli čomu nestíhali. Obaja dostali na mieste pokutu po 330 eur," priblížila Chríbiková.

Hovorkyňa dodala, že pri kontrolách zistili porušenie aj v prípade, ktorý súvisel s tabakovými výrobkami a povinnosťami zaznamenávať údaje o ich pohybe prostredníctvom jedinečného identifikátora. Avšak, na jeho uzatvorení sa ešte pracuje.


Súvisiaci článok
Ambulantná starostlivosť sa s príchodom letných prázdnin mení. Žilinský kraj zverejnil nový zoznam
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť