Štvrtok 04. 07. 2024 09:01:17 | Meniny má Prokop

31-ročný Žilinčan bez vodičského oprávnenia unikal pred policajtmi: Odmietol aj vyšetrenie na drogy (VIDEO)

31-ročný Žilinčan bez vodičského oprávnenia unikal na Volkswagene pred policajtmi. Pri kontrole mal negatívny výsledok dychovej skúšky, ale odmietol vyšetrenie na iné návykové látky.

Juliana Krčulová|1. júl 2024|14:30:11

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Dramatická záchrana: 48-ročný turista utrpel mnohopočetné úrazy pri zostupe z Veľkého Rozsutca
Čítajte viac >

Bez vodičského oprávnenia: 31-ročný Žilinčan unikal pred policajtmi a odmietol vyšetrenie na drogy

Vo štvrtok 27. júna večer prijali zástupcovia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline oznámenie o vozidle, ktorého vodič má byť pod vplyvom alkoholu. Informovali o tom na sociálnej sieti Facebook.

„Vozidlo bolo spozorované hliadkou z OO PZ Krásno nad Kysucou na ceste I/11 ako smeruje z Čadce na Kysucké Nové Mesto. Policajti ho začali ihneď prenasledovať za použitia zvláštneho výstražného zariadenia so znamením na zastavenie, pričom vodič vozidla značky Volkswagen toto znamenie neuposlúchol a zvyšoval rýchlosť,“ opísali situáciu príslušníci zákona.

Ďalej priblížili, že vodič následne s vozidlom narazil do zvodidiel na moste a následkom nárazu zastavil. Pri kontrole sa mal podrobiť dychovej skúške s negatívnym výsledkom, avšak odmietol sa podrobiť vyšetreniu na zistenie inej návykovej látky.

„Šetrením bolo zistené, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia a má uložený trest zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. 31-ročný muž bol obmedzený na osobnej slobode. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci vzniesol mužovi zo Žiliny obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a za prečin marenie výkonu úradného rozhodnutia,“ dodali zástupcovia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Súvisiaci článok
Nehoda kamióna a osobného auta na rýchlostnej ceste pri Hornej Štubni komplikovala dopravu (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť