Sobota 05. 10. 2024 09:54:48 | Meniny má Viera

Aj Žilina sa pripravuje na Majstrovstvá Európy vo futbale do 21 rokov. Privíta najväčšie talenty z celého kontinentu

Športoví fanúšikovia sa môžu tešiť. Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov sa budú konať v ôsmich slovenských mestách v termíne od stredy 11. do soboty 28. júna 2025 a tých najtalentovanejších mladých futbalistov z celého kontinentu privíta aj mesto Žilina.

Radka Kostánová|6. jún 2024|20:00:20

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
V Bytči vyberali talentovaných športovcov so zdravotnými znevýhodneniami. Chystajú sa na reprezentáciu
Čítajte viac >

Majstrovstvá Európy vo futbale do 21 rokov

V ôsmich slovenských mestách sa v termíne od stredy 11. do soboty 28. júna 2025 budú konať Majstrovstvá Európy vo futbale do 21 rokov. Zuzana Ondrášová, hovorkyňa mesta Žilina, v tlačovej správe informovala, že tých najtalentovanejších mladých futbalistov z celého kontinentu privíta aj Žilina. Hovorkyňa doplnila, že v stredu 5. júna sa na mestskom úrade stretli organizátori a dohodli ďalšie kroky intenzívnej prípravy šampionátu.

Podľa jej slov boli predmetom prvého rokovania zástupcov mesta Žilina a Organizačného výboru pre Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov kľúčové aspekty prípravy. Riešili sa najmä otázky mobility, bezpečnosti aj nevyhnutných investícií do športovej infraštruktúry.

Zástupcovia mesta a výboru sa dohodli, že v úvodnej fáze spolupráce budú svoje aktivity zameriavať najmä na propagáciu podujatia. Včasné a efektívne informovanie nielen domácich, ale i zahraničných fanúšikov sú pre úspech šampionátu zásadné. Tí si budú môcť zakúpiť lístky už na jeseň tohto roka.

il.foto2.jpg Zdroj: zilina.sk

„Sme veľmi radi, že Žilina je medzi ôsmimi slovenskými mestami, v ktorých sa budúcoročné majstrovstvá uskutočnia. V rámci príprav urobíme maximum, aby bolo všetko organizačne zvládnuté a fanúšikovia si z nášho mesta odnášali len pozitívne zážitky a dojmy. Verím, že sa nám počas tých niekoľkých dní podarí navodiť na žilinskom štadióne a uliciach skvelú atmosféru, ako sa na mesto s dlhoročnou futbalovou tradíciou a mnohými úspechmi v tomto športe patrí,“ vyjadril sa primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.

Zápasy sa budú hrať aj na Štadióne MŠK Žilina

Zuzana Ondrášová ďalej uviedla, že zápasy, ktoré sa odohrajú v Žiline, sa uskutočnia na Štadióne MŠK Žilina. Na Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov sa pripravuje aj sedem ďalších slovenských miest, konkrétne Bratislava, Trnava, Nitra, Dunajská Streda, Trenčín, Prešov a Košice. Slovensko tak bude ako prvá krajina v histórii hostiť všetkých 16 tímov. Organizátori odhadujú, že na majstrovstvách by sa mohlo na Slovensku zúčastniť až 300 000 fanúšikov.

„Teší nás záujem a pracovné nasadenie zástupcov mesta Žilina. Partnerstvo a spolupráca s hostiteľskými mestami sú kľúčovými faktormi pre vytvorenie jedinečnej atmosféry, a teda aj pre celkovú úspešnosť podujatia,“ vyjadril sa generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Peter Palenčík.


Súvisiaci článok
12 tímov, 7 krajín: Žilina privíta svetovú hokejbalovú mládež (ROZPIS ZÁPASOV)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť