Štvrtok 25. 04. 2024 13:43:05 | Meniny má Marek

Primátor Čadce Milan Gura: Ukrajina nás potrebuje!

Milan Gura, primátor mesta Čadca, sa na sociálnej sieti Facebook poďakoval všetkým obyvateľom a dobrým ľuďom, ktorí sa už zapojili do rôznych zbierok na pomoc utečencom z Ukrajiny. Rovnako upriamil pozornosť aj na primárne potreby, ktoré ľudia na hraniciach urgentne žiadajú. Foto: Facebook / Milan Gura

Juliana Krčulová|28. február 2022|19:39:26

„Mnohí z Vás sa zaujímate o to, ako môžete pomôcť ľuďom na Ukrajine, prejavujeme obrovskú solidaritu voči tým, ktorí trpia vojnou. Vlna solidarity prechádza celým Slovenskom, ľudia chcú pomôcť, organizujú rôzne zbierky, posielajú materiálnu pomoc,“ začal svoj príspevok primátor mesta Čadca.

Vyzval obyvateľov, ktorí majú záujem potrebnú pomoc poskytnúť, aby sa s materiálnymi darmi obrátili na mesto. „My veci doručíme do tých správnych rúk – veci odovzdáme priamo profesionálnym vojakom. Následne budú odvezené priamo organizáciám a dobrovoľníkom na hraniciach - Slovenský Červený kríž, Človek v ohrození,“ napísal Milan Gura vo svojom príspevku.

Radniční z mesta Čadca upozorňujú na urgentné potreby na hranici s Ukrajinou:

  • LIEKY najvyššia priorita: voľno predajné lieky proti horúčky, kašľu, nádche, od bolesti pre deti a dospelých,
  • Hygiena a veci pre deti: detské plienky, detský sunar, detské výživy, piškóty, hygienické vložky a tampóny, dezinfekčné mydlá, vlhčené obrúsky, toaletný papier, zubné kefky, zubné pasty,
  • Prosba: ideálne, ak by veci boli v krabiciach, boxoch a s popisom.

Materiálnu pomoc utečencom môžu obyvatelia doručiť do Domu kultúry v Čadci, bočným vchodom od parkoviska od stredy 2. marca 2022 do štvrtku 3. marca 2022 v čase od 8.00 hod. do 16.00 hod.


Súvisiaci článok
Žilinčania včera pre Ukrajinu vyzbierali dvadsaťdvametrový kamión (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť