Piatok 03. 05. 2024 20:28:54 | Meniny má Galina, Timea

11. ročník Endorfun Trail: Rajecká Lesná privíta atlétov na Chate Žiar, Para zabaví improvizovaným horským koncertom

Rajecká Lesná sa chystá na 11. ročník Endorfun Trail. Bežci sa postavia na štart vo Fačkovskom sedle a vzdajú hold hrdinom boja proti fašizmu. Zmerajú si sily na tratiach vedúcich cez najvyšší vrchol lúčanskej Malej Fatry – Kľak. Novinkou tohto ročníka je Putovný pohár starostky Rajeckej Lesnej pre najrýchlejšieho bežca obce.

Tlačová správa|23. apríl 2024|15:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com a Facebook/CHATA ŽIAR, Rajecká Lesná

Súvisiaci článok
Nahliadnite v Makovického dome za oponu ikonických diel. Bohatá prednáška iste neujde vášmu záujmu
Čítajte viac >

V stredu 8. mája 2024 sa uskutoční na Chate Žiar v Rajeckej Lesnej 11. ročník náročného horského preteku Endorfun Trail s podtitulom Deň Víťazstva. Organizátormi obľúbeného podujatia sú Chata Žiar a Endorfun Adventures.

Tak ako každý rok, bežci vyštartujú z Fačkovského sedla na počesť Víťazstva nad fašizmom a zmerajú si sily na tratiach vedúcich cez najvyšší vrchol lúčanskej Malej Fatry – Kľak (1352 m.n.m.). Najdlhšia 22 km trať má prevýšenie viac ako 1268 výškových metrov. O bezpečnosť bežcov sa starajú dobrovoľníci a profesionálni záchranári so psami zo známej organizácie K9 Dlhé Pole.

„O občerstvenie a servis bežcov na hrebeni Malej Fatry sa starajú desiatky dobrovoľníkov. Novinkou je Putovný pohár starostky Rajeckej Lesnej pre najrýchlejšieho bežca obce. Všetci účastníci sa stretnú v cieli na Chate Žiar v Rajeckej Lesnej," priblížil Marek Kubinec, spoluorganizátor podujatia.

Deti si zasúťažia v detskom behu a atrakciách, ktoré pripraví agentúra Wachumba, popredný organizátor detských pobytových tematických táborov na Slovensku. Na záver všetkých zabavia improvizovaným horským koncertom kamaráti z kapely Para – Brutálna Zostava.

poster.png Zdroj: Facebook/CHATA ŽIAR, Rajecká Lesná

ONLINE registrácia na 11. ročník náročného horského preteku Endorfun Trail s podtitulom Deň Víťazstva prebieha aj na TOMTO ODKAZE.

Sme radi, že Spravodajský portál Žilina SP21 môže byť súčasťou tohto zaujímavého podujatia ako jeho mediálny partner!


Súvisiaci článok
Skúsenosti s fajčením či alkoholom má viac než polovica žiakov. V Čadci bude šíriť osvetu Protidrogový vlak
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť