Streda 01. 05. 2024 22:07:21

Deti v Kalinove sa radujú: Zničené ihrisko je opäť otvorené a lepšie strážené

Po sérii vandalských činov, ktoré poškodili verejné priestory vrátane detského ihriska, sa mesto Krásno nad Kysucou rozhodlo zasiahnuť. Rozšírenie kamerového systému a zavedenie fotopascí má odstrašiť potenciálnych výtržníkov a chrániť mestský majetok. S obnoveným ihriskom a novými bezpečnostnými opatreniami radnica vyzýva k väčšiemu rešpektu k verejným priestorom a prevencii ďalších škôd.

Juliana Krčulová|18. apríl 2024|14:15:01

Zdroj: Koláž Žilina SP21/mestokrasno.sk

Súvisiaci článok
Vandali z Krásna nad Kysucou spôsobili škodu v tisíckach eur. Primátor mesta plánuje zavedenie ďalších kamier
Čítajte viac >

Krásno nad Kysucou zápasilo koncom mesiaca február s vyčíňaním vandalov. Primátor mesta, Jozef Grapa, pre našu redakciu uviedol, že podľa jeho názoru stoja za vandalizmom nespratní a nevychovaní jednotlivci, ktorí si nevážia prácu iných. Výtržníci pred dvoma mesiacmi zničili turistické tabule a „na paškál“ si zobrali aj miestne detské ihrisko v mestskej časti Kalinov. Radnica sa preto rozhodla rozšíriť kamerový systém.

„Mesto má rozmiestnených desiatky kamier, ktoré vedú na mestskú políciu a na ďalších miestach máme umiestnené fotopasce, ktoré striedame a premiestňuje tak, aby vandali nevedeli, kde sa práve nachádzajú. Pripravujeme zavedenie ďalších kamier, ale nie je možné dávať kamery po celej dĺžke 30-kilometrovej cyklotrasy, po turistických chodníkoch a iných takýchto miestach,“ priblížil našej redakcii primátor.

Kalinov víta deti s novými hracími prvkami a zvýšenou bezpečnosťou

Zástupcovia radnice však v uplynulých dňoch informovali o pozitívnej správe. Zničené ihrisko v Kalinove je opäť otvorené verejnosti, čomu sa potešili najmä deti. Tie čakali nové lavičky, nátery, hojdačky, záhradný domček so šmýkačkou, kryté pieskovisko a ďalšie hracie prvky.

„Dúfame, že vandali si uvedomili svoj prečin a oľutovali svoje konanie. Zároveň upozorňujeme, že ihrisko je monitorované fotopascami. V prípade ničenia mestského majetku sa fotky zverejnia a páchatelia budú potrestaní,“ uviedol na oficiálnom webe mesta zástupca primátora, Jaroslav Pagáč.


Súvisiaci článok
V Krásne nad Kysucou vyčíňali vandali. Celková škoda sa pohybuje v tisíckach eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť