Pondelok 16. 09. 2024 13:56:22 | Meniny má Ľudmila

Tip na výlet: Labutie jazierko v Rajeckých Tepliciach

Labutie jazierko v Rajeckých Tepliciach predstavuje malú umelú vodnú nádrž, ktorá vznikla napustením z Kuneradského potoka, pravobrežného prítoku rieky Rajčianky. Na jeho krásne okolie sa cez platformu YouTube pozrel aj Radoslav Záhumenský.

Radka Kostánová|1. máj 2024|12:15:07

Zdroj: rajeckadolina.sk

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Lesopark Chrasť v Žiline
Čítajte viac >

Labutie jazierko

Jazierko v Rajeckých Tepliciach má priemernú hĺbku asi 1 meter. Svoje pomenovanie dostalo jazero podľa prakticky stálej prítomnosti labutí a kačíc.

146d5b3d798ea0feed16034e5c97bba7.jpg Zdroj: rajeckadolina.sk

Vďaka rekonštrukčným prácam, ktoré boli spojené s prestavbou kúpeľných domov, získalo jazierko svoju novú tvár. Podľa dostupných informácií na webe Rajeckej doliny, sa okolo neho rozprestiera rôznorodá flóra. Kvety sú vysadené po obvode a predstavujú rozmanitosť vegetácie, vrátane rôznych druhov krovín a drevín.

Príjemný pocit z miesta a výletu dotvárajú spolu s farebnými fontánami aj dva ostrovčeky. „Na jednom z nich, ktorý je mostíkom priamo spojený s brehom, bola postavená reštaurácia Rybárska bašta. Ponúka nespočetné množstvo rybích, ale aj tradičných slovenských špecialít. Dokonca si možno priamo z reštauračného akvária vybrať rybu na pripravenie," priblížili zástupcovia doliny.

e63f38efabc518454de6bbee45896d04.jpg Zdroj: rajeckadolina.sk

Samozrejmosťou je, že Labutie jazierko nevyužívajú len domáci na oddych s rodinou, ale aj mnoho návštevníkov, či bežných turistov, túžiacich po chvíli pohody strávenej v dokonalom a pokojnom prostredí. Od jari do jesene sa na jazierku prevádzkuje zapožičanie člnov za 5 eur.

f0cee0eb4c4b2aebef8085bb33ab81d8.jpg Zdroj: rajeckadolina.sk

Viac sa dozviete vo videu Radoslava Záhumenského, ktorý na platforme YouTube funguje na kanáli MediaRZ:


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Vyhliadková veža Dubeň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť