Nedeľa 28. 04. 2024 22:13:58 | Meniny má Jarmila

Famózny úspech vo florbale. Hráčky FBK Kysucké Nové Mesto sú majsterky Slovenska

Florbalistky Kysuckého Nového Mesta sa stali víťazkami Hyundai extraligy žien v sezóne 2023/2024. O ich historicky prvom titule sa rozhodlo na pôde Spišskej Novej Vsi, kde vyhrali štvrtý finálový zápas v pomere 6:3.

Daniel Jurčík|11. apríl 2024|12:00:24

Zdroj: szfb.sk

Súvisiaci článok
Skvelý úspech mladých Vlkov. Žilinskí juniori vybojovali v extralige bronzové medaily
Čítajte viac >

Kysučanky ovládli finálovú sériu v pomere 3:1. V „domácom" prostredí si po dramatických víťazstvách 4:3 a 6:4 vypracovali náskok. Na východ Slovenska tak cestovali s dvomi mečbalmi. Ten prvý sa im ešte nepodarilo zužitkovať, keď domácim podľahli 4:1, no v štvrtom zápase série to už vyšlo.

Do rozhodujúceho duelu naskočili Kysučanky vo veľkom štýle a po prvej tretine vyhrávali v pomere 3:0. V prostrednom dejstve Spišiačky stiahli stratu na jeden gól. V poslednej tretine však prišlo zbytočné vylúčenie a hráčky Kysuckého Nového Mesta sa chopili príležitosti. Sériou troch presných zásahov v priebehu štyroch minút rozhodli o svojom titule. V závere ešte domáce družstvo skorigovalo výsledok na konečných 3:6.

Chúpekové ukázali kvalitu

Veľký podiel na zisku majstrovského i putovného pohára mala Laura Chúpeková. Tá bola najproduktívnejšou hráčkou základnej časti i série o zlato. Úspešne jej sekundovala aj Klaudia Chúpeková, ktorá sa stala najlepšou finálovou strelkyňou. Rozhodne to však nebolo len o nich.

Hráčky Kysuckého Nového Mesta boli do play-off nasadené z druhého miesta, na ktoré sa dostali po úspešnej nadstavbovej časti. V semifinále sa im podarilo utiecť z lopaty Partizánskeho, s ktorým za nepriaznivého stavu série v pomere 1:2 prehrávali aj v štvrtom stretnutí o 2 góly len necelých 12 minút pred koncom, no priebeh zápasu i semifinále nakoniec dokázali zvrátiť. Nasledovalo finále, v ktorom ukázali svoju enormnú kvalitu a sú tak majsterkami Slovenska.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Žilinskí Šošoni majú záujem o nastupujúcu generáciu. Priveďte svoje ratolesti na ozajstný futbalový tréning
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť