Pondelok 13. 05. 2024 17:10:14 | Meniny má Servác

Palárikova Raková priniesla na Kysuce bohatý kultúrny program. Takéto sú výsledky súťaže

Obyvatelia Kysúc boli uplynulý týždeň plní radosti. V poradí už 56. ročník Palárikovej Rakovej sa uskutočnil od pondelka 22. apríla do piatka 26. apríla. Okrem tradičnej súťaže ochotníckych divadelných súborov ponúkol aj bohatý umelecký program v Čadci a Rakovej.

Radka Kostánová|28. apríl 2024|17:30:41

Zdroj: kulturnekysuce.sk

Súvisiaci článok
Palárikova Raková je za rohom. Divadlo vyrazí do ulíc, na pláne sú aj tvorivé dielne a výstavy
Čítajte viac >

Mesto Čadca na sociálnej sieti prednedávnom informovalo, že populárna súťaž Palárikova Raková pozostávala z predstavení šiestich divadelných súborov. Návštevníci podujatia však mohli vidieť aj výstavy, množstvo divadelných predstavení mimo súťaže, tvorivé dielne, premietanie filmov či prednes poézie.

O výsledkoch 56. ročníka Palárikovej Rakovej informovala Miroslava Boháčiková, manažérka pre umelecký prednes, divadlo detí a dospelých v Kysuckom kultúrnom stredisku v Čadci.

56. Palárikova Raková (2).jpg Zdroj: kulturnekysuce.sk

Kolektívne ceny získali:

  • 1.miesto – diplom, zlatú medailu Jána Palárika a finančnú cenu obce Raková získalo Divadlo RosArt za inscenáciu hry Zuzany Ferencovej a Antona Medowitza: Candycrush.sk,
  • 2.miesto – diplom, striebornú medailu Jána Palárika a finančnú cenu mesta Čadca získal divadelný súbor Tretiaci za inscenáciu hry Vladimíra Hurbana Vladimírova: Zem,
  • 3.miesto – diplom, bronzovú medailu Jána Palárika a finančnú cenu Žilinského samosprávneho kraja získalo Potulné divadlo J+T za inscenáciu hry podľa Tomáša Pohorelca v spolupráci s Jurajom Haviarom: Temer kompletná divadelná klasika za cca 60 minút.

56. Palárikova Raková (5).jpg Zdroj: kulturnekysuce.sk

Individuálne ceny získali:

  • diplom, striebornú medailu Jána Palárika a Cenu Martina Kolesára získal divadelný súbor Staškovan za originálne autorsko-režijné spracovanie inscenácie Na lampárni,
  • diplom a striebornú medailu Jána Palárika za mužský herecký výkon získal Štefan Kašák za stvárnenie postavy Leča v inscenácii Candycrush.sk v podaní divadla RosArt,
  • diplom a striebornú medailu Jána Palárika získal divadelný súbor Jana Chalupku mesta Brezno za inovatívny prístup v interpretácii slovenskej klasiky v inscenácii Všetko naopak.

56. Palárikova Raková (1).jpg Zdroj: kulturnekysuce.sk

Čestné uznanie na návrh poroty získal:

  • za mužský herecký výkon získal Karol Hruška za stvárnenie postavy otca nevesty v inscenácii Materské znamienko v podaní divadelného súboru Daxner.

Cenu Kysuckej kultúrnej nadácie Bratislava na návrh poroty mladého diváka získal divadelný súbor Tretiaci za inscenáciu hry Vladimíra Hurbana Vladimírova: Zem a ocenenie predsedníčky Žilinského kraja za tvorivý prínos Slovenskému ochotníckemu divadlu, diplom, zlatú medailu Jána Palárika a vecný dar získal Ivan Grajdičiar z Turzovky.

Gratulujeme!

56. Palárikova Raková (4).jpg Zdroj: kulturnekysuce.sk


Súvisiaci článok
Nadšenci z Kuneradu obnovujú zabudnuté horské pramene. Vytvorili mapu, ktorá vás k nim privedie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť