Pondelok 29. 04. 2024 20:00:20 | Meniny má Lea

Skvelý úspech mladých Vlkov. Žilinskí juniori vybojovali v extralige bronzové medaily

Juniorský výber hokejového klubu Vlci Žilina obsadil v extralige fantastické tretie miesto. Rozhodol o tom dych berúci obrat v treťom zápase série so Zvolenom, ktorý Žilinčania otočili z nepriaznivého stavu 0:3.

Daniel Jurčík|10. apríl 2024|20:00:26

Zdroj: Facebook/Vlci Žilina - mládež

Súvisiaci článok
Vynikajúci úspech mladých Vlkov. Po ôsmich rokoch sa dostali do semifinále juniorskej extraligy
Čítajte viac >

V prvých dvoch tretinách 3. stretnutia série o bronz dominovali domáci Zvolečania, hostia však nezložili svoje zbrane. Ešte pred druhou prestávkou znížil Matúš Truban a v záverečnom dejstve Vlci zásluhou Sergeya Lazkova a Daria Lašša vyrovnali. V predĺžení mali hostia výhodu presilovej hry, ktorú využil Andrej Štefánik a stal sa tak hrdinom stretnutia.

Po rozhodujúcom góle sa ešte odohral nepríjemný incident, keď domáci mladíci neovládli emócie a napadli rozhodcovský tím, čím sa bude pravdepodobne zaoberať disciplinárna komisia. Na fantastickom úspechu mladých Vlkov to však už nič nemení.

V najlepšej štvorke po dlhej dobe

Oba tímy v play-off ukázali, že základná časť je úplne iná súťaž ako vyraďovacie boje. Žilinčania skončili v tabuľke na 6. mieste, no podarilo sa im vyradiť tretiu Banskú Bystricu v pomere 3:2 na zápasy. V semifinále však po štyroch stretnutiach podľahli Trenčínu. Zvolenčanom sa taktiež podaril husársky kúsok, keď ako 7. tím základnej časti dokázali vyradiť Slovan Bratislava, ktorý získal o 36 bodov viac.

Mladí Vlci dokázali postúpiť do semifinále po ôsmich rokoch a napriek neúspešným bojom s Trenčínom svoju účasť v najlepšej štvorke po dlhšej odmlke premenili na zisk cenného kovu. Táto správa teda rozhodne poteší každého fanúšika športu v Žiline i blízkom okolí.


Súvisiaci článok
Fantastické správy z Dubnice. Vlci naklonili napínaný zápas vo svoj prospech a sú vo finále!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť