Štvrtok 05. 09. 2024 07:48:39 | Meniny má Regina

Veľká noc na koľajniciach: Historický vláčik v Ružomberku prilákal viac ako 800 záujemcov

Na koľajnice v Ružomberku vyrazil už po siedmy raz obľúbený vláčik Korýtko. Ako sa ukázalo, v príjemnom počasí, aké vládlo počas Veľkej noci, dokáže stále prilákať množstvo záujemcov. Tohtoročnú cestu v Korýtku si postupne vychutnalo vyše 800 ľudí.

Daniel Jurčík|2. apríl 2024|16:45:52

Zdroj: Facebook/Korytnická železnica Ružomberok

Súvisiaci článok
Prechádzka rozkvitnutým Kubínom: Obyvatelia aj turisti môžu obdivovať 15 kvetinových záhonov
Čítajte viac >

O obľúbenej atrakcii s nádychom histórie informovali zástupcovia Občianskeho združenia Korytnická železnica. „Na Bielu sobotu sa v uliciach Ružomberka opäť objavilo Korýtko. Tentokrát sme prvý raz zapriahli aj motorový vozeň M 131, prezývaný Hurvínek. Teší nás vysoká návštevnosť mimoriadnej jazdy, kde sme za deň prepravili vyše 800 cestujúcich a niekedy sme sa do vlaku takmer nezmestili," zhrnula Korytnická železnica na sociálnej sieti.

Dávku zábavy si mohli užiť aj tí, ktorí na svoju jazdu ešte len čakali. V blízkej stanici Zápalkáreň im pobyt spríjemňovala hudba, občerstvenie, ale aj opekačka a grilovačka. V okolí Liptova patrí Korýtko so stanicou k obľúbeným cieľom návštev turistov i domácich. Okrem obhliadky historických vlakov a vozňov či jazdy v nich, tu možno podniknúť aj jazdu cyklovláčikom.


Súvisiaci článok
Kríže na vežiach už desaťročia strážia nad územím Žiliny. Pamiatkový úrad pripomína ich aktuálny význam
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť