Pondelok 16. 09. 2024 18:03:49 | Meniny má Ľudmila

Žilinu opúšťajú ďalší hráči. Myslovič mieri na Balkán, dvaja dorastenci do Poľska

MŠK Žilina definitívne potvrdil to, o čom sa už dlhší čas šuškalo. Patrik Myslovič odchádza do bulharského Levski Sofia. Okrem neho Šošonov opúšťajú mládežníci Samuel Šarudi a Samuel Kováčik.

Daniel Jurčík|15. február 2024|18:45:31

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Súvisiaci článok
Žilina získala novú posilu. Pod Dubeň prichádza bývalý mládežnícky reprezentant Francúzska
Čítajte viac >

Odchod Mysloviča oznámil web žilinského klubu v stredu 14. februára. Ľavonohý záložník strávil v minulosti hosťovanie v škótskom Aberdeene, po návrate pod Dubeň sa však už nedokázal naplno adaptovať v prvom tíme. V tejto sezóne zasiahol do deviatich zápasov Niké ligy.

Prijateľný prestup pre všetkých

Práve v nízkej vyťaženosti 22-ročného hráča vidí hlavný dôvod prestupu športový manažér klubu Karol Belaník. Šošoni počas Myslovičovho hosťovania na ostrovoch zmenili systém a v tom novom už nemal pevné miesto v zostave.

„Preto to vyústilo až do prestupu, ktorý je aktuálne pre obe strany najrozumnejším riešením. Patrikovi ďakujeme za takmer desať rokov v žltozelenom drese a prajeme mu v ďalšej kariére veľa úspechov a pevné zdravie," uviedol Belaník.

Vyzerá to tak, že z prestupu môžu profitovať všetky strany. Žilina speňažila hráča, ktorý nemal pevné miesto v zostave, Myslovič má možnosť reštartovať kariéru a získať zápasovú prax a bulharský tím získal posilu, ktorá má potenciál zlepšovať sa.

Dvaja mladíci putujú do Poľska

Klub taktiež potvrdil, že Samuel Šarudi z tímu U19 a Samuel Kováčik z kategórie U17 odchádzajú do Poľska. Ich novým pôsobiskom bude Legia Varšava.


Súvisiaci článok
Káder MŠK Žilina nečakane opúšťajú Ďuriš a Nemčík
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť