Sobota 07. 09. 2024 07:49:06 | Meniny má Marianna

Káder MŠK Žilina nečakane opúšťajú Ďuriš a Nemčík

Druhý tím aktuálneho ročníka Niké ligy sa v posledný deň prestupového okna rozhodol uvoľniť svoje opory. O odchovancov klubu, ktorí hrali za žlto-zelených už v kategórii U6, prejavili záujem talianske Ascoli Calcio a nórsky Rosenborg BK.

Daniel Jurčík|1. február 2024|16:00:51

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Šošoni v prípravnom dueli ani štvrtýkrát nezaváhali. Proti Poliakom predviedli gólovú nádheru
Čítajte viac >

Stále len 24-ročný zakončovateľ Ďuriš smeruje na Apeninský polostrov v rámci polročného hosťovania. Momentálne 16. mužstvo Serie B má možnosť opcie na následný trvalý prestup.

Základný kameň ofenzívy Šošonov a 9-násobný slovenský reprezentant opúšťa mužstvo tesne pred koncom zimnej prípravy. Ako uviedol športový riaditeľ klubu Karol Belaník, útočník odmietol niekoľko ponúk, tej z Ascoli však už neodolal. „Bude mať 25 rokov a bude to jeho prvý zahraničný angažmán. Dali sme tomu zelenú,“ dodal. V oficiálnom vyjadrení pre webovú stránku klubu mu ešte poprial veľa šťastia.

Rodák z Bytčice vidí v prestupe príležitosť byť viac na očiach. Pripustil však, že nemusí odchádzať navždy. „Nelúčim sa nastálo, je to hosťovanie. Každopádne by som rád poďakoval všetkým ľudom v klube, menovať všetkých za mojich 18 rokov v klube by bolo veľmi rozsiahle. Ďakujem za túto životnú etapu, počas ktorej som dospel a z prípravkára sa stal až reprezentant. Ďakujem, Žilina," uzavrel.

Rovnako na hosťovanie s možnosťou opcie odchádza aj zadák Tomáš Nemčík. Rodák z Hričova, ktorý sa v minulosti dostal do reprezentačnej nominácie, strávi na severe Európy minimálne rok. Jeho prestup mohli Šošoni zrealizovať už v lete, no ku konečnej dohode nakoniec nedošlo. „Teraz prišla konkrétna ponuka z Rosenborgu, pričom sme z neho cítili, že ho to oslovilo. Rýchlo sme našli spoločnú reč s Nórmi, ktorí sú historicky známym klubom. Po neúspešnej vlaňajšej sezóne podnikajú kroky k tomu, aby sa vrátili na pozície, ktoré zastávali,“ vyhlásil Belaník.

Čerstvá posila 9. mužstva uplynulého ročníka nórskej Eliteserien sa na klubovom webe takisto poďakovala za 17 rokov v klube a spoluprácu s trénermi akadémie i prvého tímu.


Súvisiaci článok
Prax z tréningov musí ožiť aj v prípravných zápasoch. Šošonov z MŠK Žilina čaká silný Mikuláš aj Poliaci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť