Pondelok 16. 09. 2024 07:36:46 | Meniny má Ľudmila

Prax z tréningov musí ožiť aj v prípravných zápasoch. Šošonov z MŠK Žilina čaká silný Mikuláš aj Poliaci

Čas je neúprosný a tak žilinských futbalových Šošonov z MŠK Žilina počas nasledujúcich dní čakajú dva domáce prípravné zápasy. Opäť pôjde o stredu a sobotu, no žilinských chlapcov najskôr vyzve Liptovský Mikuláš a potom to budú súperi zo severu. K príprave mal čo povedať aj tréner Jaroslav Hynek.

Michal Szentivanyi|23. január 2024|17:15:27

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/MŠK Žilina

Súvisiaci článok
MŠK Žilina odhalil plán prípravy B-čka. Nastali zmeny v kádri a známe sú aj termíny zápasov
Čítajte viac >

O prípravných zápasoch informuje MŠK Žilina na svojej klubovej webstránke. Stredajšie stretnutie pod Dubňom má napokon úvodný výkop o 15:00 hodine. Vstup je pritom voľný, avšak, otvorená bude iba západná tribúna.

Na plagáte nižšie si môžete pozrieť najbližšie stretnutia:

Screen Shot 01-23-24 at 10.17 AM.JPG Zdroj: mskzilina.sk

Ideálne je dávať najviac gólov a žiadne nedostávať, zažartoval si tréner Hynek

K prípravným stretnutiam mal čo povedať aj samotný tréner Jaroslav Hynek. „Samozrejme, najradšej by sme veľa gólov dávali a žiadne nedostávali, to je ideál. Pre nás bolo ale v tejto fáze dôležité najmä to, aby sme góly dávali, nakoľko sme sa dva týždne v tréningu zameriavali hlavne na útok. Bola tam variabilita, bol tam pokoj v zakončení a boli tam viaceré varianty, ktoré sme trénovali. Keď spomeniem niekoho konkrétneho, Domino Javorček prihral na štyri góly a pritom boli všetky iné. Dúfame, že takéto výkony a pokoj zastabilizuje, aby to pravidelne predvádzal aj v lige. Sme však radi, že aj u neho je pokrok viditeľný. Každý hráč tam celkovo dal to svoje, a to aj napriek únave, ktorá je pochopiteľná," povedal pre web Šošonov Hynek.

Hynek sa vyjadril aj k časovým zmenám pred zápasom 24. januára. Jednotliví hráči vtedy ešte dostanú po polčase, teda 45 minút. „Uvidíme, ako to spravíme v sobotu proti Bielsko Biala, ale asi už necháme niektorých hráčov odohrať viac," dodal Hynek. „Vieme, že sme proti Karvinej urobili systémové chyby, no do zápasov sme šli iba s jednou informáciou, resp. úlohou o obrannej hre, ktorú hráči splnili. Ukázalo nám to veľmi dobrý potenciál toho, na čom by sme chceli pracovať. Góly sme skôr inkasovali pri iných veciach. Na tom teraz budeme do veľkej miery pracovať. Tam teraz pritlačíme a ofenzíve necháme o niečo voľnejší priebeh. Sú to však vždy spojené nádoby. Veríme, že to prinesie svoje ovocie," uzavrel tréner.


Súvisiaci článok
Žilinský futbal sa ocitol na veľkom plátne. Reakcie na nový dokumentárny seriál sú bohaté
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť