Piatok 26. 07. 2024 16:40:56 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Žilina získala novú posilu. Pod Dubeň prichádza bývalý mládežnícky reprezentant Francúzska

Šošoni získali novú posilu do svojich radov. Z nemeckej Herthy Berlín prichádza na polročné hosťovanie francúzsky krídelník Kelian Nsona. Súčasťou hosťovania nie je opcia na následný prestup.

Daniel Jurčík|9. február 2024|18:15:49

Zdroj: mskzilina.sk

Súvisiaci článok
Káder MŠK Žilina nečakane opúšťajú Ďuriš a Nemčík
Čítajte viac >

Informoval o tom web žilinského klubu. 22-ročný Nsona bol v minulosti súčasťou reprezentačného výberu Francúzska do 17 a 18 rokov. Jeho sľubne rozbehnutú kariéru v drese Caen a neskôr Herthy však naštrbili zranenia. Počas posledných troch rokov strávil na maródke viac ako 700 dní. Aj z toho dôvodu mal problém dostať sa do prvého tímu berlínskeho mužstva.

Črtá sa obostranne výhodná spolupráca

Keďže sa Nsona dlhodobo nevedel presadiť v Nemecku, angažmán mu v žlto-zelenom drese môže iba pomôcť. Pravnonohý krídelník má príležitosť získať zápasovú prax v pomerne kvalitnej súťaži, keďže rezerva Herthy Berlín hrá iba 4. nemeckú ligu.

Potvrdil to aj športový manažér MŠK Karol Belaník. „S Herthou Berlín sme sa dohodli na polročnom hosťovaní, pričom by sme chceli Keliana pripraviť tak, aby bol od leta nachystaný pre ich prvý tím. Má výborné fyzické parametre a disponuje obrovskou rýchlosťou. Samozrejme, bude potrebovať čas na adaptáciu a vstrebanie nášho herného systému. Verím však, že si počas jari vzájomne pomôžeme, prezradil.

Spokojnosť s príchodom neskrýva ani Nsona, ktorý už s mužstvom stihol aj niekoľko tréningov. „V prvom rade som šťastný, že tu môžem byť, hrať a pomáhať družstvu. Po zranení sa chcem do toho znova stopercentne dostať, zlepšovať sa a Žilina mi v tomto môže pomôcť. Verím najmä, že budem zdravý,“ vyhlásil.


Súvisiaci článok
Mladíci z MŠK Žilina spoznali svojho súpera. Čeliť budú severskému tímu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť