Utorok 17. 09. 2024 22:54:12 | Meniny má Olympia

Ohrozenia v online priestore číhajú najmä na deti

Kyberšikana, internetové známosti, závislosti, či sexualita na internete. To sú iba niektoré z tém, ktoré policajná preventistka prebrala s deviatakmi z Liptovského Mikuláša. FOTO: ORPZ Liptovský Mikuláš

D U|23. január 2022|10:02:22

Dnes už si život bez bez virtuálneho prostredia ani nevieme predstaviť. Zvlášť v čase pandémie doňho pre nutné dištančné vyučovanie zo dňa na deň vhupli aj deti, ktoré s ním predtým až tak do styku neprichádzali. Nástrahy však číhajú zo všetkých strán a opatrnosti a pripravenosti nie je nikdy dosť.

„Online priestor a anonymita, ktorá je preň charakteristická ponúka mnoho možností. Každá minca má však dve strany a podobné je to aj s mincou nazývanou kyberpriestor. Na druhej strane tejto mince sa nachádza množstvo nepríjemných zážitkov či skúseností. Strata súkromia, zneužite osobných údajov, krádeže identity, poškodzovanie osobnostných práv, protiprávna činnosť, či poškodenie zdravia, najmä toho psychického. Toto je len časť negatív, ktoré virtuálny priestor prináša,“ uviedli preventisti ORPZ v Liptovskom Mikuláši na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
V žilinskom kraji zistila polícia 191 porušení protiepidemiologických opatrení
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť