Piatok 03. 05. 2024 08:49:10 | Meniny má Galina, Timea

Na Vodnom diele Žilina ohlásili aj vydarený neres zubáča veľkoústeho

Ešte len včera sme vás informovali, že počas kontroly náhodne vybraných hniezd na rôznych častiach rybárskeho revíru VN Žilina, bol aj tento rok zaznamenaný nadmerne úspešný neres ostrieža zelenkavého. Zástupcovia revíru však hlásia aj vydarený neres zubáča veľkoústeho. Foto: VN Žilina

Juliana Krčulová|6. máj 2023|19:05:02


Súvisiaci článok
Na Vodnom diele Žilina hlásia úspešný neres ostrieža zelenkavého
Čítajte viac >

V našich predchádzajúcich článkoch sme vás informovali o osadzovaní "hniezd" na podporu prirodzeného neresu rýb do vodnej nádrže Žilina. Podľa dobrovoľníkov a zástupcov revíru VN Žilina 3-6010-1-1 je osadených už viac ako 200 kusov takýchto "hniezd". Umiestnené sú v niektorých úsekoch do vzdialenosti približne 30 metrov od brehu nádrže a každé hniezdo je označené bielou alebo ružovou bójou.

Ešte len včera sme vám priniesli informáciu, že počas kontroly náhodne vybraných hniezd na rôznych častiach rybárskeho revíru VN Žilina, bol aj tento rok zaznamenaný nadmerne úspešný neres ostrieža zelenkavého. Zástupcovia revíru však hlásia aj vydarený neres zubáča veľkoústeho!

„Počas kontroly náhodne vybraných hniezd na rôznych častiach rybárskeho revíru VN Žilina, bol aj tento rok zaznamenaný nadmerne úspešný neres zubáča veľkoústeho na rybárskom revíri VN Žilina č. 3-6010-1-1. Hniezda boli počas kontroly opatrene vyťahované a po zistení nakladených ikier, boli ihneď pomaly a šetrným spôsobom zase naspäť položené tak, aby sa čo najviac predišlo prípadnému poškodeniu ikier a presunutiu hniezd. Ďalej sme s ďalšími hniezdami v danej lokalite nemanipulovali a nechali sme v pokoji zubáče strážiť svoje potomstvo,“ uviedli zástupcovia revíru VN Žilina 3-6010-1-1.

exN0CQRh54IjJorRtQa5BermaBoJvJdPqmrv9HqL.jpg

HsDVNKjeqLTuxvkYYRicLV8Oj4VmOEmo1eSBuLGh.jpg

nEwkfTOgSpNo8p311bRsA20PSa9EIQbMOeb5bwYY.jpg

L0IjRlBVNIjItZYtF1aVpFodBr4CkhP6WHT9efgf.jpg

J5iHCZUG3LlkyAjLfV1BcWsotNqWqHIBSeVfe6lp.jpg


Súvisiaci článok
V Liptovskom Mikuláši pripravujú na Noc múzeí a galérií špeciálnu prehliadku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť