Piatok 26. 04. 2024 12:24:07 | Meniny má Jaroslava

Dobrovoľníci z hradu Sklabiňa predstavia výnimočnú výstavu, akú hrad ešte nezažil

Široká verejnosť bude mať už v máji možnosť vidieť výnimočnú výstavu starých historických kníh, dokumentov, literárnych diel, obrazov, fotografických kníh o slovenských hradoch - s dôrazom na hrad Sklabiňa. Na výstave, aká na hrade ešte nikdy nebola, dobrovoľníci predstavia aj dve originálne diela z tvorby hradných pánov Révayovcov zo 17. a 18. storočia. Foto: Facebook / Hrad Sklabiňa

Juliana Krčulová|9. apríl 2023|09:23:46


Súvisiaci článok
Na hrade Sklabiňa to žije 365 dní v roku. Dobrovoľníkom sa za tri roky podarili veľké veci
Čítajte viac >

Široká verejnosť sa bude môcť od soboty 6. do nedele 14. mája zúčastniť výnimočnej výstavy starých historických kníh, dokumentov, literárnych diel, obrazov, fotografických kníh o slovenských hradoch, s dôrazom na hrad Sklabiňa.

„Na výstave, aká ešte na hrade nikdy nebola vám predstavíme aj dve originálne diela z tvorby hradných pánov Révayovcov zo 17. a 18. storočia a iné vzácne tlače až do 20. storočia, v ktorých sú zmienky o hrade. Chýbať nebudú ani originálne grafiky a medirytiny zobrazujúce erby a portréty osobností, ktorých noha vkročila na náš hrad,“ priblížili dobrovoľníci z hradu Sklabiňa a ďalej uviedli, že milovníci hudby budú môcť vzhliadnuť aj notové partitúry zo začiatku 20. storočia s tvorbou významného skladateľa Jenő Hubaya, ktorý patril k posledným spolumajiteľom hradu.

„Väčším turistickým a školským skupinám odporúčame dohodnúť si termín komentovanej prehliadky. Výstava potrvá iba 9 dní a počas jej trvania bude prítomný hradný historik a kurátor,“ uviedli dobrovoľníci z hradu Sklabiňa, ktorých v prípade bližších informácií môžete kontaktovať prostredníctvom súkromnej správy na sociálnej sieti Facebook alebo prostredníctvom mailu: sklabinahrad@gmail.com.

336371360_631295142172212_2558533050455159309_n.jpg


Súvisiaci článok
Správca Hradu Sklabiňa, Michal Svateník: Dvanásť rokov ničnerobenia zanechalo na hrade desivé stopy. Snažíme sa ich odstrániť (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť