Piatok 13. 09. 2024 06:48:23 | Meniny má Ctibor

Žilina ďalej bojuje s vizuálnym smogom, odstránili ďalšie nelegálne reklamné stavby

Mesto Žilina pokračuje v boji proti nelegálnym billbordovým plochám, ktoré vytvárajú vizuálny smog v našom meste a jeho okolí. Minulý týždeň demontovala žilinská samospráva z verejných priestranstiev ďalších 12 reklamných stavieb, ktoré stáli na pozemkoch mesta. ILUSTRAČNÉ FOTO: Mesto Žilina, TASR

Tlačová správa|23. december 2022|08:00:35


Súvisiaci článok
Odstránenie 500 bilbordov bude stáť Žilinu trištvrte milióna eur. Fiabáne: „Bilbordy a megabordy nie, citylighty a smerové tabuľky áno“
Čítajte viac >

Nelegálne reklamné stavby na Predmestskej ulici, sídlisku Solinky, Vlčince a Hájik odstránila spoločnosť PROFE Industry, s.r.o., ktorá ich následne uskladní a zabezpečí ich likvidáciu.

„Plníme tak záväzok o čistejšom verejnom priestore a podnikáme ďalšie kroky v boji s nežiadúcim vizuálnym smogom. Už v minulosti mesto masívne demontovalo reklamné stavby popri hlavnom cestnom ťahu na Martin či Kysuce. Následne bol vypracovaný pasport nelegálnych reklamných stavieb. Za posledné roky sa nám podarilo odstrániť na území mesta viacero takýchto stavieb a v nastavenom trende budeme pokračovať aj v budúcnosti,“ priblížil žilinský primátor Peter Fiabáne s tým, že k eliminácii reklamného smogu prispieva i samotné mesto, ktoré si na informovanie verejnosti volí komunikačné prostriedky vizuálne nezaťažujúce verejný priestor.

Mesto Žilina má vypracovaný Manuál reklamy Mestskej pamiatkovej rezervácie, ktorý stanovuje základné princípy tvorby nových reklamných zariadení a reklamných stavieb, a rovnako i úpravu súčasných nevyhovujúcich reklám.

Vlastníkom, správcom a nájomcom priestorov v mestskej pamiatkovej rezervácii radí, ako postupovať pri realizácii budúcej reklamy, ponúka inšpirácie a poukazuje na vhodné i nevhodné príklady. Manuál zároveň približuje celý proces povoľovania zo strany dotknutých inštitúcií.


Súvisiaci článok
Poslanci žiadajú o odstránenie nelegálnych reklám a tabuliek na stĺpoch v Žiline
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť