Piatok 17. 05. 2024 05:34:05 | Meniny má Gizela, Aneta

Cyklotrasa Turany – Nolčovo je vyznačená! Má žltú farbu, je obojsmerná a začína na cyklozastávke v Černíku (FOTOGALÉRIA)

Cieľom vyznačenia cyklotrasy Turany – Nolčovo je podľa zástupcov komisie cestovného ruchu, obchodu a služieb mesta nasmerovať cykloturistov do centra Turian, kde môžu využiť existujúce služby a zvýšiť tak atraktivitu územia. Foto: ilustračné / Pixabay na Pexels.com

Juliana Krčulová|2. október 2022|13:30:02


Súvisiaci článok
Bytčianka Vanesa Petrovská hodnotí prvú sezónu v profesionálnom cyklistickom tíme
Čítajte viac >

Ako informuje oficiálna internetová stránka mesta Turany, realizácia vyznačenia novej cyklotrasy o dĺžke 5,7 kilometra, ktorá má žltú farbu, sa úspešne podarila. Trasa je obojsmerná a začína na cyklozastávke v Černíku, cez centrum a popri Váhu vedie do Nolčova. Následne sa trasa napája na existujúcu cyklotrasu Turčiansko-Vážsko- Fatranskú cestu číslo 2412 modrej farby.

i_6876780.jpg Foto: Mesto Turany

i_6876778.jpg Foto: Mesto Turany

i_6876776.jpg Foto: Mesto Turany

„Cieľom vyznačenia cyklotrasy je nasmerovať cykloturistov do centra Turian, kde môžu využiť existujúce služby a zvýšiť tak atraktivitu územia. Prírodné pomery máme dostatočne atraktívne pre turistov. No chýba nám hustejšia sieť turistických trás, cyklotrás, náučných a poznávacích trás. Sieť takýchto trás chceme naďalej rozvíjať a vylepšovať. Turisti nepoznajú možnosti, ktoré tu máme, tak ako domáci obyvatelia. Toto je úloha samosprávy, vytvárať podmienky pre rozvoj. Popri tom by sa mali rozvíjať aj služby s tým spojené. To je úloha poskytovateľov služieb v cestovnom ruchu, rozvíjať sa a spolupracovať,“ informuje komisia cestovného ruchu, obchodu a služieb mesta Turany, ktorá ďalej dodala, že cyklozastávka v Černíku dostáva iný rozmer:

i_6876774.jpg Foto: Mesto Turany

i_6876772.jpg Foto: Mesto Turany

i_6876770.jpg Foto: Mesto Turany

„Od zámeru až po realizáciu prešli dva roky. Je za tým množstvo času a papierovačiek. Samotné značenie bola otázka jedného dňa. Bez ochotných ľudí by to ani nešlo. Ďakujeme Dušanovi Kubičkovi a jeho kolegom za pomoc pri realizácii. Značenie financoval Žilinský samosprávny kraj,“ uzavrela komisia cestovného ruchu, obchodu a služieb na oficiálnej internetovej stránke mesta Turany.

i_6876768.jpg Foto: Mesto Turany

i_6876766.jpg Foto: Mesto Turany

i_6876764.jpg Foto: Mesto Turany

i_6876770.jpg Foto: Mesto Turany


Súvisiaci článok
Žilinský rodák Juraj Matejík ušil topánky aj pre slávneho Gluma z Pána Prsteňov (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť