Nedeľa 24. 03. 2024 22:27:43 | Meniny má Gabriel

Prečo sú ľudia neverní? Toto je 8 hlavných dôvodov

Podvádzanie vo vzťahu nie je správne, no napriek tomu existuje. Nestačí pred ním len zatvárať oči alebo sa okamžite rozchádzať. Zvyčajne sú ľudia neverní preto, lebo majú vo vzťahu neriešený problém. A aké sú ďalšie dôvody nevery? ILUSTRAČNÉ FOTO: Andrea Piacquadio na Pexels.com

Radka Kostánová|29. september 2022|19:30:14


Súvisiaci článok
Ako bojovať proti jesennej únave? Alergológovia a imunológovia majú na to jasný názor
Čítajte viac >

Existuje oveľa viac dôvodov na neveru, ako si možno myslíte. V štúdii, ktorú bližšie rozoberali v tomto článku, prišli na 8 dôvodov. Prieskumu sa zúčastnilo 495 ľudí a odpovedali na otázku: „Prečo ste podviedli svojho partnera?“

Kľúčové dôvody k nevere boli: hnev na partnera, nedostatok lásky od partnera, zanedbávanie, žiadna sebaúcta, túžba po vášni, žiadne aktivity vo vzťahu, rozmaznanosť a potreba mať všetko.

Mnoho ľudí si naozaj myslí, že nevera je o vzhľade a partner ich podviedol preto, lebo chcel niekoho krajšieho, chudšieho, lepšieho, mladšieho... V skutočnosti však môžete vidieť, že to tak vôbec nie je. V zdravom a fungujúcom vzťahu sa nevera neobjaví, preto choďte pri podvádzaní hlbšie.

pexels-снежана-2601431.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Снежана na Pexels.com

Týka sa to všetkých, aj mužov aj žien. Keď sú neverní, zvyčajne sú so svojou polovičkou nešťastní, trápi ich problém, necítia sa vypočutí alebo si myslia, že ich partner považuje za samozrejmosť. Pokiaľ sa dvaja ľudia dokážu otvorene porozprávať o tom, čo ich vo vzťahu trápi a čo by chceli zmeniť, nevera sa ich nebude dotýkať.

V našom staršom článku sme vám priniesli tipy a triky na to, ako s niekým efektívne komunikovať. Oplatí sa ich ovládať nielen kvôli práci, ale hlavne aj preto, aby ste vedeli komunikovať s partnerom. To je kľúč k harmonickému vzťahu bez nevery.


Súvisiaci článok
Čo ako prvé uvidíte na obrázku? Prezradí to o vás TOTO
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť