Hodnotiť sa bude podľa medzinárodných pravidiel.
„Počas strihania si rozhodcovia všímajú každý ťah strojčekom. Súťažiaci dostávajú mínusové body, keď robia tzv. podstrižky, keď prechádzajú strojčekom po tom istom mieste dvakrát. Takisto sa hodnotí čas, kvalita strihania na pracovnom mieste. Po ostrihaní rozhodcovia vyhodnocujú aj kvalitu ostrihania oviec,“ uviedol organizátor. Práve kvalita obyčajne rozhoduje o konečnom umiestnení súťažiaceho.
Aj tento rok sa súťažiaci pokúsia o prekonanie slovenského rekordu v rýchlosti ostrihania jednej ovce. Držiteľom rekordu je Marek Marko s časom 58 sekúnd.
Cez prestávky sú pripravené sprievodné podujatia - súťaže v pití žinčice a v jedení bryndze.
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť