Nedeľa 28. 04. 2024 17:21:45 | Meniny má Jarmila

Mladík si sadol za volant opitý a to aj napriek zákazu šoférovať

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí dvadsaťsedemročný Ľubomír. Informovali o tom žilinskí policajti prostredníctvom sociálnej siete. Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Juliana Krčulová|22. júl 2022|08:42:43


Súvisiaci článok
Policajti odhalili vodiča pod vplyvom alkoholu. Nafúkal takmer tri promile
Čítajte viac >

Obvinený dvadsaťsedemročný Ľubomír mal podľa slov žilinských policajtov v utorok 19. júla 2022 po 21:00 hodine viesť po ceste tretej triedy v katastri obce Važec, okres Liptovský Mikuláš, osobné motorové vozidlo značky Opel v smere na obec Štrba, okres Poprad. Následne bol zastavený hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Liptovský Hrádok.

„Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,58 mg/l , čo je 1,21 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Preverovaním bolo zistené, že vodič má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ spresnili žilinskí policajti vo svojom príspevku.

ALKOHOL ZA VOLANT NEPATRÍ!

Polícia opätovne apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Každý by si mal uvedomiť, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Súvisiaci článok
Neznámy vandal posprejoval balkón na žilinskom sídlisku Vlčince
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť