Pondelok 13. 05. 2024 06:22:03 | Meniny má Servác

Neznámy vandal posprejoval balkón na žilinskom sídlisku Vlčince

Podľa mestskej poslankyne za žilinské sídlisko Vlčince, Ivety Martinkovej, ide o prípad poškodzovania majetku a takýto skutok nemôže zostať bez povšimnutia. Foto: ilustračné / cottonbro na Pexels.com

Juliana Krčulová|20. júl 2022|14:41:44


Súvisiaci článok
Obyvatelia Vlčiniec sú za zvýšenú policajnú kontrolu na detských ihriskách. Ich pravidelného znečisťovania majú už dosť!
Čítajte viac >

Na opätovný vandalizmus na žilinskom sídlisku Vlčince našu redakciu upozornila mestská poslankyňa Iveta Martinková. Obyvatelia Dobšinského ulice spozorovali posprejovaný prízemný balkón paneláku hanlivými nápismi a ihneď kontaktovali poslankyňu.

„Som zhrozená a presvedčená, že táto nechutná čarbanica nebola namierená voči majiteľom bytu, ale je to prosto výkrik akejsi bezprizornosti,“ okomentovala vyčíňanie neznámeho vandala Iveta Martinková.

291798534_715149419794896_3743079219474291345_n.jpg

Ďalej pre našu redakciu uviedla, že graffiti umeniu sa vôbec nebráni, naopak, uvítala by väčší priestor v podobe legálnych stien pre tento typ umelcov. V prípade posprejovaného balkónu a priľahlej steny paneláku na Dobšinského ulici však ide podľa jej slov o poškodzovanie majetku a takýto skutok nemôže zostať bez povšimnutia.

„Roky sa snažím v Žiline o elimináciu graffiti smogu, aj sa nám to spoločne s pár ľuďmi darí. Už sme premaľovali sedemnásť stien, kde boli rôzne tagy bez ladu a skladu. Graffiti umeniu sa vôbec nebránim, práve naopak, som presvedčená, že naši graffiťáci by mali mať legálne steny, kde by sa mohli slobodne realizovať a ukázať svoje umenie. V tomto prípade však ide aj o poškodzovanie majetku. Odporučila som občanom, ktorí ma kontaktovali, aby nahlásili prípad mestskej polícii a ja som tiež volala na okrsok na našom sídlisku. Takéto skutky nemôžu zostať bez povšimnutia,“ dodala pre našu redakciu mestská poslankyňa Iveta Martinková.

Redakcia SP 21 oslovila zástupcu náčelníka Mestskej polície Žilina s otázkou, či evidujú oznámenie o poškodení majetku na Dobšinského ulici, ako na podnet obyvateľov zareagovali a v akom štádiu je prípadne vyšetrovanie podnetu.

„Útvar Mestskej polície Žilina prijal oznam obyvateľa spolu s fotografiou prostredníctvom emailu. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci postriekaním, pomaľovaním, popísaním farbou alebo inou látkou (§ 246 TZ), bol oznamovateľ poučený, aby vec oznámil Policajnému zboru, ktorý je vecne príslušný odhaľovať trestné činy a zisťovať ich páchateľov. Nejednalo o podnet adresovaný mestskej polícii bezprostredne pri páchaní alebo ihneď po spáchaní trestného činu. Obecné a mestské polície v zmysle zákona nevykonávajú vyšetrovanie trestných činov a nespracúvajú podklady, resp. tzv. „relácie“ pre subjekty poskytujúce poisťovacie služby,“ ozrejmil zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina, Martin Matejko.


Súvisiaci článok
Žilinskí psičkári, buďte obozretní! Na Solinkách a Vlčincoch niekto vo veľkom rozhadzuje otravu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť