Nedeľa 19. 05. 2024 09:23:31 | Meniny má Gertrúda

Obyvatelia Vlčiniec sú za zvýšenú policajnú kontrolu na detských ihriskách. Ich pravidelného znečisťovania majú už dosť!

Informovali sme vás o aprílovej brigáde pracovníkov verejno-prospešných prác, ktorí vyčistili rokmi zanesené chodníky od nánosov piesku a vymenili aj väčšiu časť oplotenia na detskom ihrisku na Nitrianskej ulici v Žiline, čo uvítali najmä mladé rodiny s deťmi. Avšak vždy sa nájdu obyvatelia, ktorí sa hlásia k heslu „po mne potopa.“ Foto: ilustračné / Hisu lee na Unsplash.com

Juliana Krčulová|25. máj 2022|12:16:20


Súvisiaci článok
Pracovníci VPP vyčistili rokmi zanesené chodníky na detskom ihrisku na Vlčincoch (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

„Vždy sa nájde pár ľudí, čo urobia niečo zadarmo. Napríklad z lásky k prírode či k poriadku. Pani Anka Pavlovič sa roky takto stará o ihrisko na Nitrianskej ulici, a to aj s prekážkami, ktoré tu nejdem rozpisovať. Snažím sa pomôcť. Podarilo sa nám s VP pracovníkmi odstrániť niekoľko desaťročné nánosy piesku po chodníkoch. Ihrisko je dnes podstatne krajšie. Tiež sa nám podarilo vybaviť výmenu dosť veľkej plochy oplotenia. A potom príde niekto, kto prenesie piesok na kolotoč, nechá to tam takto a odíde. Tak veľmi by som si želala, aby túto fotografiu videl alebo videla tá dospelá osoba, ktorej sa to týka,“ napísala vo svojom príspevku Iveta Martinková, mestská poslankyňa za žilinské sídlisko Vlčince a pripojila aj fotografiu znečisteného ihriska.

283972341_2266250643524233_5713551576877055709_n.jpg Foto: Facebook / Iveta Martinková Staníková

Do diskusie o pravidelne znečistenom detskom ihrisku na Nitrianskej ulici sa zapojila aj Žilinčanka Michaela: „No napríklad toto, ale aj ďalšie situácie, že sú tam 6-7ročné deti s rodičmi, robia bordel, rodičia na to pozerajú, a keď som napríklad chlapcov upozornila, nevedela som, že tam majú rodičov, tak som bola najhoršia, že som si dovolila ich upozorniť, tak čo vám poviem. Veľké sklamanie. Je smutné vidieť väčšie deti, čo tam majú rodičov a tvária sa, že tam nie sú. A také 15ročné deti čo tam vedia dorobiť, hrozné,“ napísala o svojich skúsenostiach Michaela.

S návrhom riešenia pravidelne znečisteného detského ihriska, po nezodpovedných rodičoch a ich deťoch, prišiel Žilinčan Milan: „Chcem vidieť tie deti, čo to spravili, keď prídu zajtra. Alebo pre istotu tam teraz nebudú chodiť pár dní až týždňov, kým to nejaký vôl neuprace po nich. To je tá demokracia. Rob si čo chceš aj skáč po hlavách ostatných, veď máš práva. Bolo by správne, keby Mestská polícia Žilina vykonávala počas svojej obchôdzkovej činnosti aj kontrolu týchto detských ihrísk, preliezok a keď zistí priestupcov znečistenia verejného priestoru, má konať. Aspoň by už malé deti (a ich rodičia) videli, že nemôžu svi*iť tak ako doma,“ napísal pohoršený obyvateľ sídliska Milan.


Súvisiaci článok
Detské dopravné ihrisko na žilinskom sídlisku Vlčince by mali po tridsiatich rokoch konečne obnoviť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť