Piatok 20. 09. 2024 10:37:41 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Počas leta na Podbanskom stretnete aj policajtov na koňoch

Jazdná polícia opäť na Podbanskom. Letná služba policajtov na koňoch sa začala aj na Liptove. FOTO: Polícia SR

D U|14. júl 2022|11:31:10


Súvisiaci článok
„Čo tam stojíš? Hybaj dnu.“ Dve vety spustili lásku na celý život
Čítajte viac >

Policajti z oddelenia hipológie z Bratislavy i Košíc každoročne slúžia v týždňových turnusoch v Nízkych Tatrách, kde v lokalite Podbanské pôsobia preventívnym spôsobom voči kriminálnym živlom, napríklad vykrádačom chát. „Štvornohí kolegovia vždy na seba pútajú veľkú pozornosť a nevyhýbajú sa záujmu hlavne najmenších, ktorí sa vďaka tomu dostávajú bližšie k poznaniu policajnej práce. Možno jeden z nich sa o pár rokov stane našim kolegom či kolegyňou,“ uviedla Polícia SR.

Oddelenia jazdnej polície odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru so sídlom v Bratislave a Košiciach sú súčasťou poriadkových síl Policajného zboru.

IMG_2070.jpg

IMG_2069.jpg

„Príslušníci jazdnej polície sa podieľajú na udržiavaní verejného poriadku pri masových a športových podujatiach (napr. na futbalových zápasoch), na pátracích akciách, pri ochrane hraníc Slovenskej republiky a ochrane hraníc Európskej únie v zmysle Schengenského dohovoru,“ uvádza Ministerstvo vnútra SR.

Príslušníci jazdnej polície spolupracujú aj s odborom komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru na príprave a realizácii celoslovenských preventívnych podujatí Policajného zboru zameraných na prácu s deťmi a školopovinnou mládežou.

IMG_2066.jpg

IMG_2067.jpg


Súvisiaci článok
Na výstave v Múzeu kysuckej dediny predstavili i novú publikáciu o plemenách
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť