Pondelok 18. 03. 2024 21:18:30 | Meniny má Eduard

Útočník MFK Ružomberok, Martin Boďa: Bude mi trvať šesť mesiacov, kým sa znovu vrátim do tréningového procesu

Druhý najlepší strelec prvoligového Ružomberka, Martin Boďa, pre redakciu SP 21 opísal svoje začiatky s futbalom, tréningový proces, ako aj prvotné emócie po postupe do Európskej ligy so svojím tímom MFK Ružomberok. Foto: TASR / Erika Ďurčová / na fotografii vľavo Martin Boďa (Ružomberok) a Vasil Božikov (Slovan Bratislava)

Juliana Krčulová|13. máj 2022|15:12:00


Súvisiaci článok
Ružomberské basketbalistky podľahli piešťanským Čajkám
Čítajte viac >

„Moje meno je Martin Boďa, mám dvadsaťpäť rokov a venujem sa futbalu. Aktuálne pôsobím v tíme MFK Ružomberok a nenavštevujem žiadnu vysokú školu. Futbal hrávam od svojich siedmich rokov a dostal som sa k nemu tak, že ma s bratom rodičia prihlásili do materského klubu Malý Čepčín, kde sme hrávali za prípravku. Môžem povedať, že k futbalu ma priviedla rodina. Pred Ružomberkom som pôsobil aj v MŠK Fomat Martin, kde si ma v pohárovom zápase všimli tréneri MFK Ružomberok, a po spomínanom zápase sa mi ozvali. V zime som prestúpil z Martina do Ružomberku, kde už pôsobím dva roky,“ načrtol svoju doterajšiu športovú kariéru útočník MFK Ružomberok.

Martinov tréningový proces dvakrát do týždňa zahrňuje aj dvojfázový tréning. „Trénujem každý deň, keďže pôsobím v profesionálnom futbalovom klube, pričom dvakrát do týždňa trénujem aj dvojfázovo. Zameriavame sa na tréningu hlavne na kondíciu, na prihrávkové cvičenia, na presnosť prihrávok a na zakončenie. Tým, že som útočník, zameriavam sa hlavne na to zakončenie, pretože sa odo mňa očakávajú góly,“ opísal priebeh svojich každodenných tréningov futbalista Boďa.

277470205_10160757041099893_3660784543926661936_n.jpg Foto: Facebook / MFK Ružomberok

Našej redakcii ďalej prezradil, čo vo svojej doterajšej športovej kariére považuje za najcennejšie víťazstvo. „Za svoje cenné víťazstvo považujem to, že sme skončili na druhom mieste a postupujeme do Európskej ligy, na čo sa veľmi tešíme,“ dodal Martin Boďa, útočník MFK Ružomberok a ďalej pokračoval: „V najbližšej dobe si v lete s tímom zmeriame sily aj na medzinárodnej úrovni, v rámci spomínanej Európskej ligy, kde budeme mať možnosť zahrať si aj so zahraničnými tímami. V najbližšej dobe sa plánujem čo najrýchlejšie zotaviť po zranení zo zápasu v Trnave, kde som si pretrhol krížny väz, podstúpil som aj operáciu a teraz sa dávam dokopy. Bude mi trvať šesť mesiacov, kým sa znovu zotavím a vrátim sa do tréningového procesu,“ uzavrel druhý najlepší strelec Liptákov, útočník MFK Ružomberok, Martin Boďa, ktorý v poslednom zápase proti Trnave bez cudzieho zavinenia zle dopadol na pravú nohu a pretrhol si krížny väz v kolene.

Z redakcie SP 21 prajeme útočníkovi ružomberského futbalového klubu skoré uzdravenie a veľa ďalších športových úspechov!


Súvisiaci článok
100 stavieb Žiliny: Budova Žilinskej reálnej školy (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť